El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper creu que els aldarulls pel cas Hasél aniran a la baixa aquesta setmana
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, creu que el punt àlgid dels aldarulls al carrer per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél ha estat aquest cap de setmana i espera que vagin de baixa els propers dies. Sàmper ha visitat, juntament amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, el Passeig de Gràcia, on molts comerços van ser saquejats, i ha demanat a la ciutadania que es manifesti pacíficament. Tremosa creu que aquests saquejos empobreixen la ciutat.

El president dels comerciants del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha lamentat la resposta “tèbia” i tardana del vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Sans creu que Barcelona s’ha convertit en la capital europea dels aldarulls juntament amb París.

En declaracions a l’ACN, Sàmper indica que hi ha la “incertesa” de si les protestes seguiran molts dies o no, però segons ell “sembla” que el punt àlgid va ser el cap de setmana passat. “Esperem i desitgem que vagi a la baixa”, afegeix. Segons ell, hi ha una “gran majoria” de manifestants que no exerceixen violència però els que ho fan ho fan amb “molta contundència” i amb efectes “molt negatius”. Per això, crida al lliure exercici de la protesta però sempre que sigui pacífica. “Crec que és el que necessita la nostra ciutat, el país i el que vol el 99,9% de la població”, conclou.

El conseller afirma que les intervencions de la policia sempre estan en base “a la prevenció prèvia” però també a la “rectificació o millora”. Destaca que dissabte passat era difícil fer una actuació “rapidíssima” de la policia perquè hi havia una divisió dels efectius i perquè hi va haver unes 9.000 persones a Barcelona dividides en moltes parts de la ciutat.

Per la seva banda, Tremosa es mostra “molt preocupat” pels actes vandàlics i assegura que aquests poden generar desmoralització entre comerciants però també abocar-los a un tancament de botigues i pèrdua de llocs de treball. A la llarga, augura el conseller, una situació com l’actual dona una imatge internacional de Barcelona que portarà menys turisme i menys inversió. “La gent que es vol manifestar ho ha de fer de manera respectuosa amb els negocis”, assenyala.

Els comerços es plantegen tancar amb reixes a la nit

El president dels comerciants del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, agraeix la visita dels dos consellers i remarca que hi ha “molta por i angoixa” entre les persones que treballen a l’eix comercial. “Ens hauria agradat que el govern de la Generalitat hagués reaccionat abans”, indica. Sans celebra les paraules d’Aragonès dilluns però també considera que en el seu discurs hi havia “massa condicionants”. D’acord amb el president dels comerciants, ara no és el moment de revisar “cap protocol” dels Mossos, sinó d’estar “al costat de la policia” i acabar amb el vandalisme a la ciutat.

Per ara, Sans creu que molts comerços es plantejaran tancar amb reixes a la nit. “Tristament Barcelona s’ha convertit, amb París, en la capital europea dels aldarulls i el comerç haurà de prendre aquestes mesures”, augura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa