El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa demana una reunió “urgent” amb Aragonès sobre els pressupostos
  • CA

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha demanat aquest dimecres “una reunió urgent” amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per abordar els pressupostos. Ha afegit que li agradaria que aquesta trobada entre el cap de l’oposició i el cap del Govern es produís avui mateix, quan acabi la sessió de control a l’executiu. La intenció de Salvador Illa, segons ha explicat ell mateix, és “oferir” al president de la Generalitat “un projecte de pressupostos que no sigui de bloc, sinó de país“.

El cap de l’oposició ha fet aquest anunci en una roda de premsa a la cambra catalana en un horari poc habitual: a dos quarts de nou del matí. Abans d’anunciar que demanava aquesta trobada amb Pere Aragonès, ha manifestat que el fet que la CUP hagi decidit presentar una esmena a la totalitat dels comptes del Govern significa que “la majoria de la investidura s’ha trencat i no té la solidesa necessària per portar un projecte acordat en aquesta cambra“. “La lectura i conclusió política és clara”, ha manifestat durant la seva roda de premsa, a més d’assenyalar que l’anunci dels anticapitalistes d’aquest dimarts és “un fet rellevant“.

Segons Salvador Illa, el Govern que presideix Pere Aragonès “no està a l’alçada” del moment actual. El líder del PSC al Parlament ha valorat que l’executiu no està preparat per liderar un moment de lluita contra la “situació excepcional” que representa la pandèmia, sobretot pels “efectes econòmics i socials” que genera la Covid-19. Així mateix, ha assenyalat que ja fa mig any que el coordinador nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya va ser investit com a president de la Generalitat, i que “han estat sis mesos que no han estat pacífics pel que fa a l’estabilitat parlamentària”, tot i “l’actitud de respecte i col·laboració per part del nostre grup“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a novembre 17, 2021 | 10:10
    amb illa la democràcia perILLA novembre 17, 2021 | 10:10
    de l'irresponsable i incompetent ex ministro de sanidad, que va dimitir en plena pandèmia, de la una grande y libre, no volem saber res els catalans demòcrates
  2. Icona del comentari de: Marti a novembre 17, 2021 | 10:52
    Marti novembre 17, 2021 | 10:52
    Qui pallasso, si ell és la persona més irrellevant pels pressupostos
  3. Icona del comentari de: JordiP a novembre 17, 2021 | 13:37
    JordiP novembre 17, 2021 | 13:37
    No t'empenyis, Salvador. No solament no et fan ni cas, sinò que hi molta gent que està desitjant acceptar els pressuposts de ERC+JxC i que no permetran que els desacreditats i depauperats PSC guanyeu ni un miligram d'importància al país. Ja veus: la CUP apreta i s'escagarrina quan veu que la Jessica pot arrebassar-li el lloc, tot i les contradiccions. De fet, els nostres comunistes són una autèntica contradiccions en sí mateixos. Desde la ruptura del PSUC (vaja jugarreta, Carrillo) van de mal en pitjor. I apartar la CUP podria ser una bona "colzà". Illa, President de pacotILLA. (Alternatiu)
  4. Icona del comentari de: JordiP a novembre 17, 2021 | 13:44
    JordiP novembre 17, 2021 | 13:44
    La pugna de l'Illa per a aparèixer com el Salvador de Catalunya em recorda molt el nerviós neguit de molts "polítics" (en realitat apacentats del règim) que bullien els anys 70 en ridículs intents de apalancar-se com líders de pseudopartits pseudopolítics en les "noves monarquies", com es deia llavors. Hi havia el Garcia Trevijano, el Partido Proverista (on són ara aquesta gent) i molts altres que "sentimos no recordar". L'èxit de Suàrez va ser "empaquetar" en la UCD els més importants de tota aquesta colla de buscaxollos. Però ja sabem què va passar tant punt va desaparèixer Suàrez: van sortis esquitxats "tous azimuts", he, he.
  5. Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a novembre 18, 2021 | 00:21
    Comun's,crostadrégimen78 novembre 18, 2021 | 00:21
    Illa vés a manifestarse amb fascistas de Vox/ C'nos juntament amb lo Iceta que es lo vostre. Fora fascistas de les institucions Cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa