Illa critica els comuns per “falcar” un Govern “que no funciona”

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, lamenta que quan els comuns van facilitar la tramitació dels pressupostos, van “falcar” un executiu “que no funciona” en lloc de construir una alternativa. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Illa ha allargat per enèsima vegada la mà al Govern de Pere Aragonès per tirar endavant els comptes amb els socialistes. Segons el cap de l’oposició, el PSC és “l’alternativa”, però avisa que el seu grup parlamentari en cap cas es planteja ser “soci de govern“.

Illa recorda en aquesta entrevista que el PSC ha construït una “alternativa” mitjançant “el govern alternatiu” –la forma en què el grup parlamentari s’ha organitzat per fer oposició a l’executiu d’Aragonès- i que continuaran allargant la mà. “Com ha estat la resposta? Tancant la porta, però jo seguiré estenent-los la mà i amb tot allò que pugui ajudar el PSC hi serà“, ha dit. Cal recordar que el PSC ja s’ha ofert en diverses ocasions a negociar els comptes presentats pel conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, però el Govern mai no ho va acceptar. Ara que els pressupostos ja estan tramitats i que només cal la seva aprovació final, Illa dubta que l’executiu d’ERC i JxCat acabi allargant la mà als socialistes per tirar-los endavant.

“Hi ha hagut una actitud molt clara d’Aragonès”, ha lamentat Illa, que ha argumentat que al Govern no li ha fet falta seure amb els socialistes perquè ha congeniat amb la formació de Jéssica Albiach. “És legítim que ho facin, però hem vist pel mig Barcelona com a moneda de canvi entre ERC i els comuns“, ha criticat Illa, que ha lamentat que hagin optat per “ajudar que es mantingui una cosa –l’executiu- que no funciona”. Per altra banda, Illa ha deixat en mans de Pere Aragonès la decisió de si s’ha de sotmetre a una qüestió de confiança com s’havia compromès amb la CUP en la investidura.

Comentaris

  Jm Desembre 06, 2021 | 10:09
  Aquests Illa es un franquistes d’esquerres..hereu i descendent del maligne F.González …
  Valeri Desembre 06, 2021 | 10:12
  Tu si que no funcionés. Però no funcionés del cap.
  RAMON A Desembre 06, 2021 | 11:07
  Segur que la teva sucursaleta botiflera ho faria molt millor
  Quin porc Desembre 06, 2021 | 11:27
  L'unica cosa que sap fer es critical tonteries, no dona propostes. I quan te la oportunitat de colabora la rebutja, per exemple el cas del catala a l'escola. Aquesta inutil ha sigut el pijor ministra de sanitat de la historian d'espanya, per culpa de la seva incompetencia van morir milers de espanyols per covid, posant a espanya al cap de munt dels paisos amb mes mortalitat. Es un assassi, hauria d'estar a la preso
  Ricard Desembre 06, 2021 | 11:37
  Comuns, bons en una banda i dolents en una altra, oi?
  Raül Desembre 06, 2021 | 12:55
  Fa 2 setmanes pràcticament pregaven a la Generalitat que els deixessin votar els pressupostos i ara surt amb això. Aquest paio es creu que som gamarussos.
  bs Desembre 06, 2021 | 14:08
  fora escória botiflers ñ i comunspudents
  Josep Desembre 06, 2021 | 16:16
  quan esteu a l'oposició. siguin uns o siguin els altres, només sabeu fotre a parir als que ostenten el govern. Foteu fàstic els pseudo-polítics, per no dir una altra cosa.
  jul Desembre 06, 2021 | 16:40
  Pot ser que siguis tú i el teu partit, qui no funciona.
  Català emprenyat Desembre 06, 2021 | 16:49
  El desgobern de madriz tampoc funciona i bé que li sembla l'ajuda del d'esquerra. Yn givern paralitzat que inxomplirà tot el que va prometre i està quasi paralizat. Que menysté als seus que co-governen coneguts pels komuns Ara si es tracta de Catalunya, que tampoc funciona el govern... aleshores es veu que no es mereixen que els ajudin. I lo curiós del cas és que aquí el govern de Catalunya més aviat pinta pic. Ara a madriz el desgivern afecta a molts i l'adoctrinat aquest no ho veu. Deu ser per això que com ministre va ser de lo pitjor dels últums cent anys que han tingut els espanyols
  No cola Desembre 06, 2021 | 22:33
  El llimac aquest, era el tonto de la classe a escola, s'ha sabut vendre a madriz perquè es un llepa de cuidado, pero com a bon llimac acabarà aixecat sota una sabata de qualsevol del seu propi partit. Això del govern paralel que va muntar i la quantitat de vots que li van regalar, no li funciona perquè tot en ell i el seu pzo€ es un fake. Té els dies comptats.
  Cat Desembre 06, 2021 | 22:34
  Ets tant prescindible tu com els inútils del teu partit franquista. Au, cap a madriz falta gent
  Duna Desembre 07, 2021 | 09:04
  Aquest enterramorts, és tant patètic, que no cal ni escoltar ni llegir el que diu, un vividor, botifler, al igual que el seu predecessor, la mandonguilla, espero que mai, però mai, pogueu possar els peus al govern de la Generalitat, perquè no en volem de venuts, sou com les putes que es venen per diners, amb perdó de les putes que em mereixen molt més respecte que vosaltres!

Nou comentari