El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa demana a Borràs que rectifiqui i abandoni la “gesticulació estèril”
  • CA

El líder de l’oposició i primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat per carta a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que rectifiqui i abandoni la “gesticulació estèril” que suposa intentar aturar l’activitat parlamentària fins que la Comissió de l’Estatut del Diputat emeti un nou dictamen sobre l’escó del diputat de la CUP Pau Juvillà, que acaba de revelar que té càncer.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Illa ha avançat que el PSC presentarà una petició de reconsideració a la Mesa, malgrat que tècnicament el reglament del Parlament no permet aturar el Parlament i són els diputats els independentistes els qui hauran de buscar la manera d’endarrerir comissions i votacions.

Decisió sense precedents

Illa considera que la maniobra de Borràs per defensar l’escó de Juvillà és “inaudita i sense precedents” i acusa la presidenta del Parlament d’impulsar una “decisió arbitrària que menyscaba els drets i els deures dels diputats”. El líder socialista ha reclamat a Borràs que faci un “exercici de responsabilitat institucional” i faci marxa enrere. “Assistim a una gesticulació estèril que no afavoreix el prestigi de la institució“, ha insistit.

El PSC està estudiant si hi ha “altres camins” per revertir l’aturada del Parlament i no descarta arribar als tribunals. “Un Parlament no pot suspendre l’activitat”, ha denunciat Illa. “Quan un presideix un Parlament està per sobre del partit i està al servei del Parlament, no ha d’instrumentalitzar la institució per motius partidistes o personals. S’han de defensar els drets de tots els diputats. Tothom té dret a defensar el seu punt de vista, però un Parlament no suspèn l’activitat en democràcia”.

JxCAT defensa l’estratègia

La portaveu del grup parlamentari de JxCAT, Mònica Sales, ha defensat aquest dimarts que la majoria independentista del Parlament permet, de facto, aturar l’activitat de la Cambra. “Les comissions de JxCAT no seran convocades i no anirem a les que convoquin els grups que no atenguin la petició de la Mesa del Parlament que nosaltres subscrivim”, ha advertit. La idea és que no es puguin constituir les comissions per falta de quòrum.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rm a febrer 02, 2022 | 10:26
    rm febrer 02, 2022 | 10:26
    botifler repugnant
  2. Icona del comentari de: Endavant a febrer 02, 2022 | 11:11
    Endavant febrer 02, 2022 | 11:11
    Cal plantar-se i aturar el parlament fins que pari la repressió.
  3. Icona del comentari de: Teresina a febrer 02, 2022 | 11:40
    Teresina febrer 02, 2022 | 11:40
    Opino que l'únic estèril actualment al nostre país és el psc-psoe, quant no, nociu.
  4. Icona del comentari de: Victor a febrer 02, 2022 | 12:14
    Victor febrer 02, 2022 | 12:14
    Emplaceu a aquests nacionalistes espanyols a reformar la LOREG perquè no es puguin repetir casoso així, si encara els podem considerar demòcrates.
  5. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a febrer 02, 2022 | 13:33
    uno que vive en Tabarnia febrer 02, 2022 | 13:33
    vaja el pallasso que xerra molt pero no diu res, potser que aprengui a concretar coses i no dir ximpleries, de fet veien aixo quansevol pot ser com ell, o sigui un cero a l,esquerra
  6. Icona del comentari de: JordiP a febrer 02, 2022 | 17:53
    JordiP febrer 02, 2022 | 17:53
    Dius "gesticulació estèril". Protestar firmement le ingerència del Poder Judicial espanyol en el Poder Legislatiu català, et sembla "gesticulació estèril"? Tú ja hauries anat a visitar el Capo de la JEC amb els pantalos a la mà i entrant al seu despatx d'esquena, oi? Vaja català! On és "la voluntat del poble, on resideix la sobirania catalana"? Com gosa el contuberni judicialpolíticfranquista de Castella-Espanya despreciar la sobirania dels votants que van elegir Juvillà?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa