Illa defensa que el català quedarà blindat en la llei audiovisual però demana treballar sense terminis

El líder del PSC, Salvador Illa, ha defensat que el català quedarà blindat a la llei audiovisual però afirma que el que és “important és que passi, no que passi abans del dia 4 de novembre –quan es voten les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat al Congrés- o després”. Així ho apunta en una entrevista a Nació Digital. ERC va advertir que presentaria una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat si l’Estat no blinda el català en l’audiovisual ni compleix els acords previs. Preguntat per com interpretaria que ERC presentés una esmena a la totalitat als pressupostos, Illa ha opinat que és “lliure de fer el que cregui més convenient”. Amb tot, creu que “per algú autènticament progressista és molt difícil votar en contra” dels comptes.

Illa creu que la llei de l’audiovisual “ha de respectar les competències de les comunitats autònomes”. “Nosaltres som partidaris que es respectin i es preservin en aquesta llei, enfortir les llengües cooficials. A mi em consta que el govern d’Espanya està en la mateixa posició i, per tant, estic convençut que s’arribarà a un acord satisfactori per a tothom”, ha assenyalat el socialista. Illa, però, ha dit que no sap si això passarà abans del 4 de novembre. El president del Govern, Pere Aragonès, també va demanar desbloquejar la llei de l’audiovisual per “protegir” el català abans de la tramitació dels pressupostos de l’Estat.

Pel que fa als comptes catalans, el dirigent socialista ha tornat a estendre la mà al Govern: “En el que depengui del PSC, Catalunya tindrà pressupostos”. “Primer escoltarem, després ho estudiarem i, a partir d’aquí, farem esmenes. El nostre eix primordial és la reactivació de l’economia sense deixar ningú enrere i mantenir serveis de salut en condicions per fer front a la pandèmia i absorbir les conseqüències de mesos terribles”, ha dit.

Comentaris

  Tela Octubre 27, 2021 | 20:58
  Quedarà protegit que tinguem un Estat Català. Mentres tant patirem l'intent continuat de genocidi cultural del estado.
  PSC, traïdors al seu país. Feu vergonya Octubre 27, 2021 | 21:03
  Pot anar mirant tuits de gent del PSC sobre el català a les plataformes audiovisuals que no tenen res a envejar a la gent de Ciudadanos... Vaja, uns fills de la gran d'un partit de botiflers dels que fan època. No s'ha de ser independentista per defensar el català! Quina ràbia de gent.
  Tripartit no, gràcies Octubre 27, 2021 | 21:06
  ...En "Isla" que xerra en la llengua dels castellans al Parlament de Catalunya diu que el català quedarà blindat? Comèdia del psc's i comèdia d'ERC que donarà suport als pressupostos del PPSOEMOC'S
  amb illa la democràcia perILLA Octubre 28, 2021 | 14:22
  el illa ja pot dir missa, sobre el català, que tot el que diu s'ho emporta el vent, com qualsevol socialista español, que alhora de la veritat, tot queda en paper mullat, no tenen ni paraula ni son responsable, amb els compromisos adquirits

Nou comentari