El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salvador Illa assegura que està “decebut” amb Aragonès per negar el diàleg a Catalunya
  • CA

El cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio que està “molt decebut” amb el president Aragonès per haver declinat l’opció de crear una taula de diàleg entre partits a Catalunya. Illa ha assegurat que vol que s’obri una nova etapa de diàleg per poder retornar l’estabilitat a Catalunya. “Aragonès s’està convertint cada cop més en el president de mitja Catalunya” ha afegit el líder del PSC.

Illa ha defensat que l’actual president va votar a favor d’una taula de diàleg entre partits a Catalunya l’any 2018. “L’any 2018 Aragonès va votar a favor d’una proposta que era exactament igual que la que fem ara, em sorprèn que abans hi estigués a favor i ara ja no”, ha subrattlat. També ha recalcat que l’expresident Quim Torra estava inclús “més disposat al diàleg que Aragonès”.

Respecte a la possibilitat d’obrir un diàleg per plantejar un acord sobre l’amnistia i l’autodeterminació Illa ha dit: “No hi anirem perquè no hi estem d’acord”. “Els darrers anys han sigut dels pitjors en termes econòmics, de prestigi i de cohesió de la història de Catalunya. Tots hi tenim part de responsabilitat, però els que governaven en tenen més. Ara tots hem de fer un esforç i apropar-nos per retornar l’estabilitat” ha afegit el cap de l’oposició al Parlament. Respecte a com s’ha d’afrontar el futur de Catalunya Illa ha dit: “Nosaltres volem fer propostes concretes per catalunya, els Jocs Olímpics d’hivern, crec que tardarem a resoldre la qüestió de fons però penso que aquesta és una manera de començar i penso que el que toca és enfortir l’autogovern de Catalunya i això avui es resumeix en finançament”.

Illa ha assegurat que des de la seva formació es posicionen en contra de l’autodeterminació i l’amnistia perquè “Catalunya no és una colònia i Espanya no és un estat autoritari, l’autodeterminació no és possible a l’estat espanyol perquè la legalitat no ho contempla”.

Preguntat per si veu marge per a un nou Estatut sense fer una reforma de la Constitució, Illa ha respost que creu que aquest és un “horitzó possible” i que podria ser una de les solucions. El líder del PSC al Parlament ha afegit que és una via i que s’ha de veure tècnicament les possibilitats que té.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a juliol 09, 2021 | 10:42
    amb comu no podem juliol 09, 2021 | 10:42
    mira illa, doncs jo estic molt decebut amb tu, perquè xerres molt i molt, però alhora de ser responsable i competent, ets tot el contrari. Quan un dimiteix com a ministro de sanidad, en plena pandèmia, per interessos partidistes, només pot ser un incompetent i un gran irresponsable, això és el que ets tu illa, així que a les persones responsables, tu no estàs ni indicat ni capacitat per desqualificar-les
  2. Icona del comentari de: Karolus van Ghent a juliol 09, 2021 | 11:23
    Karolus van Ghent juliol 09, 2021 | 11:23
    Illa està decebut "bis". Ja es va decebre quan va constatar que no tindria una majoria parlamentarària perquè els catalans no ho vàrem voler. D'altra banda, la cantarella de "no governar per a tots els catalans" és falsa de solemnitat: governa qui pot formar una majoria parlamentària, cosa que no pot ser, per definició, a gust de tots. Com li passa al seu president i cap del psc, el Sánchez, qui, segons l'Illa, governaria només per a bastants mé dels espanyols, que no voten psoe. Il.lús, el "governant alternatiu".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa