El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut decideix fer un cribratge voluntari entre titulars i primers suplents de meses electorals
  • CA

El Departament de Salut ha decidit fer un cribratge voluntari entre titulars i primers suplents de les meses electorals, ha informat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, després de la reunió de la taula de partits que han tingut lloc aquest dijous al Parlament de Catalunya. Salut es posarà en contacte amb els titulars i primers suplents de les meses i els convidarà a fer-se la prova voluntària al seu centre d’assistència primària de referència entre el 9 i 12 de febrer. El departament destinarà 60.000 unitats adicionals de test antigènics als CAPs per fer aquest cribratge. La mesura ja estava prevista al protocol aprovat pel Procicat i consensuat a la taula de partits i Salut considera necessari desplegar-lo a causa de la situació epidemiològica.

D’altra banda, també s’ha decidit reforçar la protecció de les meses amb la distribució de mascaretes FFP2 als seus membres, perquè ofereixen més protecció que les quirúrgiques, que eren les inicialment previstes. A més a més, a la franja entre les 7 i les 8, quan es recomana que votin les persones que haurien d’estar aïllades, ja sigui perquè són positives o bé perquè estan complint una quarantena, els membres de les meses hauran de posar-se a més a més de mascareta una bata, pantalla facial i guants, un EPI complet com el que fan servir els sanitaris que recullen mostres. Una responsable sanitari de cada col·legi electoral, que ha de posar l’administració local, haurà de vetllar per donar indicacions.

Salut ha desestimat vacunar els membres de les meses perquè no hi ha temps per administrar les dues dosis necessàries. També es descarta perquè hi ha manca de dosis i el departament ha de cenyir-se al segment de població prioritari que és el més vulnerable davant del virus.

De la seva banda el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha dit que els partits han acordat prioritzar la campanya virtual i complir al màxim les normes sanitàries en tots els seus actes. També s’ha decidit destinar 360.000 euros més perquè els ajuntaments tinguin recursos per adoptar mesures de seguretat adicionals als col·legis electorals. Solé ha garantit que es treballa perquè els col·legis i les meses siguin segures pel 14-F.

Solé també ha explicat que els partits estan negociant per arribar a un acord sobre els apoderats. Es vol pactar una reducció de la seva presència als col·legis electorals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Jesús a gener 29, 2021 | 09:30
    Joan Jesús gener 29, 2021 | 09:30
    Quina titulació hauran de tenir els formadors dels components de les meses electorals pel tema EPI's? Cumpleix amb les lleis de protecció laboral? Si no cumpleix em puc negar a formar part de la mesa?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa