Sáenz de Santamaría: “Mai he flaquejat davant de l’independentisme”

La candidata a liderar el PP, junt amb Pablo Casado, recorda als compromissaris que és la candidata de les bases i la que pot "guanyar eleccions"

 

Hores finals per determinar qui liderarà el PP els pròxims anys. La primera a intervenir ha estat Soraya Sáenz de Santamaría, i ha enviat un missatge de tranquil·litat als compromissaris que puguin dubtar de la seva fermesa davant de l’independentisme. Ha demanat el vot “per respondre els demagogs, no per tornar-nos com ells”, i per afrontar els reptes “difícils” amb solucions reals, i no “fàcils”, i ha reivindicat la seva acció de govern i ha acusat el PSOE de dur a terme una moció de censura “injustificable” de la mà “del més danyí que existeix a aquest país: els independentistes”. “Mai he flaquejat davant l’independentisme”, ha afirmat abans de recordar que el president de la Generalitat li va posar una querella criminal “per negar-me a que se saltés la llei”, cosa que va fer “a molta honra”, perquè “per defensar la unitat d’Espanya que em posin una i mil querelles”.

 

L’exvicepresidenta s’ha reivindicat com la candidata dels afiliats del PP. “Sóc la més votada per les vostres bases”, ha recordat als compromissaris populars, als qui ha demanat que no trenquin el criteri de la militància perquè “ells han vist en mi a un dels nostres i m’han votat com la millor opció per representar-los” i “no només per guanyar aquest congrés, sinó totes les eleccions que aquest partit té per davant”. En aquest marc, ha llançat un missatge dirigit obertament al seu contrincant, que no ha volgut una candidatura unitària: “Si jo no hagués estat la més votada , avui estaria a la teva llista”, ha afirmat abans de desplegar un ventall amb la bandera d’Espanya com a símbol d’un partit “obert” i capaç de captar nous votants. El seu discurs ha provocat la reacció dels compromissaris, que per primera vegada en aquest Congrés han fet crits a favor de la “unitat” del PP.

Nou comentari