El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sabrià protegeix El Homrani i justifica el relleu a la cúpula de Treball com un “revulsiu”
  • CA

ERC justifica el relleu a la cúpula de Treball com un “revulsiu” per “reforçar” una àrea clau del Govern de la Generalitat. Així ho ha explicat aquest dimarts el president de la formació, Sergi Sabrià, qui també ha assegurat que es tracta d’un departament amb una gran “responsabilitat”. D’aquesta manera s’ha referit a les darreres destitucions de Josep Ginesta i Francesc Iglesies després de la polèmica dels ajuts dels autònoms. Una decisió per la qual diferents partits han demanat la dimissió del conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani. Sabrià ha subratllat que el nom del conseller “en cap moment” ha estat en dubte, afegint que, possiblement, demà tindrà ocasió de donar explicacions al Parlament.

El president de la formació ha insistit en la importància del departament, que “des del primer moment” ha posat el focus en resoldre la crisi social, sanitària i laboral. D’aquesta manera, Sabrià considera que els canvis provenen de la voluntat de “muscular” una de les àrees amb més pes de la Generalitat. De fet, la formació ha justificat l’hora del comunicat amb la gran càrrega de treball derivada de la pandèmia del coronavirus. A partir dels canvis, augura una nova oportunitat per seguir “treballant”. “Quan busques un revulsiu és perquè li pots donar una empenta més a allò que fas” ha matisat, afegint també que s’ha “agraït” i parlat en tot moment amb les persones que ocupaven el càrrec fins ara.

Pel que fa a les primeres informacions referents al pla de desescalada, Sabrià ha demanat paciència, ja que considera que la situació és encara “complicada”. “Les dades han anat millorant, i això ens permet buscar l’equilibri” ha assegurat. Tot i això, ha alertat que s’ha de vigilar que els canvis no els acostin al rebrot. “En les pròximes hores el Govern especificarà com s’articularà” ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa