El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sabotatge i foc als radars per reclamar la llibertat dels presos polítics
  • CA

Acció arreu del territori per reclamar la llibertat dels presos polítics a través del sabotage i cala de foc a diversos radars arreu del territori amb el crit de “Via Fora”. Ho ha comunicat el mateix grup que reivindica l’acció, L’Estaca. En un manifest difós a través del seu canal de Telegram, informen que “aquesta matinada una llevantada ha passat per Catalunya” i que el grup l’Estaca, “ha contribuït també al temporal de Llevant”. Una contribució, segons expliquen, que “s’ha basat en la voluntat de derogar els límits recaptatoris de velocitat a un elevat nombre de vies catalanes, sobretot carreteres i autopistes”.

 

“Reivindiquem dret a conduir responsablement i lamentem l’ús abusiu de mesures repressores amb finalitat recaptatòria que sempre recauen sobre la ciutadania. Per aquesta raó, el temporal de llevant ha afectat diversos radars de trànsit repartits per tota la geografia”, justifiquen en el comunicat. Així mateix aporten fotografies d’accions a diversos terminals dels radars com ara a la C-25 a Santa Coloma de Farners, a la C-63 a Riudarenes, a la N-240 a Vinaixa; Concabella i Figuerosa, a la C-53 a Bellcaire d’Urgell, NII a Cabrera de Mar, o a l’AP2 a Castelldans o l’Albí, a la C58 a Terrassa i Matadepera, entre d’altres.

Segons expliquen, l’objectiu del grup l’Estaca és “trencar la normalitat per aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió política, judicial i policíaca com a pas imprescindible per a negociar la independència de Catalunya”. I avisen que aquesta acció coordinada “és tan sols la primera de noves accions i mobilitzacions que comunicarem les properes setmanes i mesos a tots els Països Catalans”, territori on asseguren estar del tot “implantats”. “Les accions es mantindran mentre no assolim el nostre objectiu que, de ben segur, és compartit per un ampli sector de la població”, alerten.

En aquest sentit, ironitzen respecte el Tsunami i remarquen que tot i que s’adhereixen a les seves mobilitzacions i convocatòries, afegeixen que “nosaltres, com tants d’altres, també som aigua”. 
 

photo6001060325132185660

L’acció al radar de la C25 a Santa Coloma de Farners

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa