Sabater, sobre l’incendi de la furgoneta policial: “Posar la vida en risc és un límit”

La cap de llista de la CUP alerta que la condemna dels aldarulls "no serveix per a res" i no és la solució als problemes

 La cap de llista de la CUP-Guanyem, Dolors Sabater, ha mostrat aquest diumenge la seva disconformitat i ha criticat l’incendi d’una furgoneta policial a les Rambles amb un agent a dins. “Posar la vida en risc és un límit, ho faci qui ho faci”, ha reconegut Sabater als micròfons de Catalunya Ràdio i de Rac1. No obstant això, la cap de llista de la CUP ha evitat condemnar explícitament els aldarulls. “Només veiem la criminalització de la protesta i això no serveix per a res”, ha apuntat Sabater. “Les condemnes a la violència no valen per resoldre els problemes gravíssims que generen aquesta violència. És una simplificació hipòcrita que només tranquil·litza algunes consciències”, ha afirmat la cap de llista de la CUP-Guanyem.

“Hi ha problemes gravíssims al país i el que no podem és quedar-nos amb la caricatura d’uns fets i esborrar la resta: no hi ha futur juvenil, hi ha molts problemes d’accés a l’habitatge i una vulneració diària de drets socials”, ha enumerat Sabater, que ha tornat a detallar la seva proposta de canvi del model d’ordre públic. “Volem que hi hagi una moratòria de l’ús de bales de foam, que s’acabin les intervencions dels antiavalots en desnonaments i el cessament d’acusacions particulars contra moviments socials i populars”, ha recordat la cap de llista de la CUP. “A més, hi ha aspectes sobre el control de males praxis policials que s’han d’activar”, ha afegit Sabater.

A nivell més de negociació política, la cap de llista de la CUP-Guanyem ha avançat que la formació encara no té un nom concret per presidir el Parlament. “El que sí plantegem, pensant que és una legislatura de confrontació, és que és important que siguem a la Mesa. Però encara no estem en aquest detall”, ha reconegut Sabater, que ha tornat a insistir que la seva entrada al Govern dependrà de l’audàcia d’ERC i Junts. “Si entrem o no al Govern dependrà de les prioritats de programa i quina actitud de valentia política assumeixin Esquerra i Junts”, ha conclòs la cap de llista de la CUP-Guanyem.

Comentaris

  remigio III 01/03/2021 12:00 pm
  Ataquen Catalunya. Després de robar-li el seu estatut. Els catalans callen, però no accepten i, per fi un moviment reaccionari al comportament de l'estat invasor provoca tot els aldarulls. La reacció de l'estat invasor és criminalitzar i anar-hi clavant la repressió fins i tot dintre de les famílies. El terrorisme d'estat sumant el terrorisme togat i l'amenaça d'un exèrcit amb les agressions policials ens porten ací. Estan a poc a poc exiliant polítics, exiliant joves artistes i empresonant polítics que podrien posar llum: Com podem interpretar aquesta conducta? Jo si ho tinc clar: Terrorisme d'estat. Ens acostem a Filipines. Un govern que mata per reprimir i provoca per matar.
  fat boy 01/03/2021 3:02 am
  Si en lloc de cremar-li la furgona li haguessin buidat un ull ningu diria res perque ja es una cosa acceptada. Oi que si?.
   Pau 01/03/2021 8:26 am
   Este hombre estaba trabajando,para dar de comer a su familia,la chica que ha perdido el ojo de lo cual no me alegro estaba en una revuelta, porque ya no era una manifestación, aunque tampoco entiendo que hacía una mujer allí,con lo que esté indeseable había dicho de ellas.
    fat boy 01/03/2021 2:18 pm
    Tranquil, que aquest no agafara mai una silicosi ni es caura d'una andana.
  Manel 28/02/2021 11:40 pm
  Lo que pasa en Catalunya da asco,y los que lo defienden más todavía.
  12
  22
  Respon
   fat boy 01/03/2021 2:20 pm
   Si no t'agrada doncs Puerta, Camino i El Viti.
   Si estai aqui i no t'agrada, ancha es castilla 01/03/2021 8:34 am
   Dons ho tens facil, independitzet de Catalunya, ancha es castilla que diuen.
  La Sra Sabater no es humana. Es un angel. 28/02/2021 11:08 pm
  Me pregunto cuantos angels pueden bailar mambo sobre la cabeza de un alfiler. O sobre una furgoneta ardiendo.
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 28/02/2021 8:14 pm
  SI LA CUP , Entra el Govern Català i perjudica a Catalunya , NO CAL CULPAR A LA CUP . NO Cal culpar el culpable PERE ARAGONES DE E.R.C. Ficara ELS COMUNISTAS DE LA CUP Dintra el Govern ALS PIJOS . Seran un gran mal de cap per el President de Catalunya CON PODEMOS Es un mal de cap per EL GOVERN ESPANYOL
  RAMON ES UN CLOWN 28/02/2021 6:06 pm
  Ramón, un fanatic ndepe fanatitzat q nomes escriu tonteries en aquest panflet
  Ricard 28/02/2021 5:47 pm
  Es una mica ximple la discussió. En democràcia l'ordre és aquest. 1. Problemàtica social. 2. Dret a manifestar-se expressant l'opinió que es vulgui sobre la problemàtica esmentada. 2bis. En paral-lel els actors polítics i socials cerquen una solució a la problemàtica, si és que és una problemàtica majoritàriament admesa socialment. 2bisbis. Qualsevol actuació fora de la llei és tractada com a tal, amb la sensibilitat adequada en el cas de circumstàncies d'injustícia manifesta. Fi. Es evident que en el cas del moviment català d'alliberament nacional la cosa no ha anat així gràcies a la política racista i totalitària de la majoria demogràfica radical annexionista castellana. Anem a veure que passa amb altres problemàtiques. Fi.
   Ramon 28/02/2021 8:56 pm
   En democràcia, Ricard, primer és el consens nacional i després el consens ètic. I aquí no hi ha cap dels dos consensos. Consens nacional no n'hi ha fins el punt que t'encausen per un mer recompte orientatiu (9N). I consens ètic tampoc, perquè hi ha una hiperlegitimació esquerranista (que no és casual ans causal).
   21
   42
   Respon
  Luna Barceló 28/02/2021 4:19 pm
  No m'agrada la violència surti d'on surti! Posar-se al mateix nivell de les forces policials no ens beneficia. Conve que d'una vegada es possin d'acord ERC, Junto i la CUP i comencin a governar JA! Aquests aldarulls no poden continuar, estem donant una imatge que no mereix Catalunya ni la seva gent. Crec que pel bé de tots, els partits que cerquen verdaderamente la Independència han de possar fi a aquesta situació .
   Ramon 28/02/2021 8:57 pm
   "Estem donant una imatge que no mereix Catalunya". En realitat, Luna, aquesta és exactament la imatge que la sentència del ruc de Lleida tenia per objectiu que la donés Catalunya.
  Ja s'explicava a "La taronja mecànica" 28/02/2021 4:14 pm
  Els nenes d'Arran d'avui són la Brimo d'el demà.
  23
  58
  Respon
  Ramon 28/02/2021 4:02 pm
  No hi heu trobat a faltar una cosa, en la darrera campanya electoral? Sí, i tant! Ha set la primera en dècades que no ha "coincidit" amb cap "notícia" judicial, policial, mediàtica, sobre la família Pujol, sobre el Palau, sobre el finançament de Convergència. Però aquesta anomalia obeïa a una raó molt concreta: la gara-gara que li havien de fer al PdCat, perquè els possibilités les dues coses que van aconseguir: 1. Que ERC quedés per davant de JxCat; 2. Que tot així el PdCat es quedés sense entrar al Parlament. Lògicament, aquella clàssica "notícia" de cada campanya electoral hauria torpedinat totes les decisions de la JEC i totes les hipòcrites i interessades lloes al PdCat per part del sicariam d'ERC (Rufián, Voltas). La clàssica jugada bruta anticonvergent de cada campanya hauria danyat el PdCat. I és per això, és només per això, que aquesta campanya electoral ha set l'excepció a una norma vigent des de fa quaranta anys.
  Ramon 28/02/2021 3:49 pm
  Que la CUP veti Artur Mas, Espanya encantada. Que la CUP connoti de radicalitats i condicioni la majoria independentista, Espanya encantada. Que la CUP digui i faci bestieses quan el timó el Govern el té Mas, Puigdemont o Torra, Espanya encantada. Però que la CUP pugui continuar fent això quan el desgast recauria en ERC, això a Espanya ja no li fa tanta gràcia. I si la CUP hi hagués posat seny per formar un Govern amb majoria absoluta independentista no només en escons sinó també en vot absolut, això no li fa cap gràcia a Espanya. Vet aquí la raó (interna) de la sentència del ruc de Lleida justament després dels resultats electorals. I dic raó interna perquè també n'hi ha dues d'externes: una contra Podemos a Madrid i una altra de suport a l'acció exterior espanyola (que les fotografies i videos d'aquestes violències els són UN TRESOR: "Sí, sí, aquest cop han superat el 50% però... mireu, mireu, mireu quina mena d'estat seria Catalunya!").
  La Guineu sense Carasseta 28/02/2021 3:44 pm
  Ja vas fer Albiol batlle de Badalona i ara vols carregar-te un govern indepentista.
  17
  23
  Respon
  Ramon 28/02/2021 3:34 pm
  Ah, caram, el límit no és la cremadissa, la trencadissa, la saquejadissa, sinó només quan es poden causar víctimes mortals. Em recorda l'alcaldessa d'ERC que troba que assaltar amb una destral està fora de lloc quan hi ha "ganivets i cutters, ca és lu ca estem acustumats".
  Gonzalo 28/02/2021 3:25 pm
  Dicen lo mismo que decían hb y bildu. Que no condenaban la violencia porque no servía para nada. Tal para cual.

Nou comentari