Sabater defensa que la CUP pot “condicionar” la governabilitat “des de l’oposició” o “des del Govern”

La cap de llista anticapitalista denuncia "l'operació d'estat" que ha "imposat" celebrar les eleccions el 14F

La cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, ha afirmat que la CUP vol “condicionar” la governabilitat de Catalunya “des de l’oposició” o bé “des del Govern”. En l’acte d’inici de campanya dels anticapitalistes, que s’ha celebrat a Girona aquest dijous al vespre, ha promès “assumir totes les responsabilitats” i no participar d’un govern “autonomista”, que defensi la continuïtat del “règim del 78” i “neoliberal”. D’altra banda, ha denunciat que una “operació d’estat” ha “imposat” celebrar les eleccions el 14-F. L’esdeveniment, que ha comptat amb un màpping projectat a la Casa de Cultura de la ciutat, s’ha celebrat a l’aire lliure amb una vintena d’assistents i curiosos. Sabater ha obert la porta a entrar a un govern de coalició que encaixi amb el seu projecte polític, però ha deixat clar que “en últim terme” ho decidirà “l’assemblea“. “Estarem a l’alçada”, ha afegit, prometent responsabilitat un cop els resultats estiguin sobre la taula. L’exalcaldessa de Badalona ha expressat que no s’involucaran en un executiu “que deixa enrere persones”.

En aquest sentit, s’ha erigit com “l’única alternativa” en què “drets socials i nacionals van junts” i en què “ningú quedi fora”, i els únics que poden “fer avançar el país nacional i socialment cap a la independència”. La cap de cartell ha posat especial èmfasi en aquells que no poden pagar el lloguer o tenir un habitatge digne. Sabater creu que s’han de “garantir els serveis bàsics”, reforçant la sanitat pública o impulsant projectes com una “farmacèutica pública”.

Malgrat constatar les “condicions adverses” que envolten les eleccions, ha demanat que la gent voti preferentment per correu i ha insinuat connivència entre l’executiu espanyol i la justícia per forçar que les eleccions se celebrin el 14 de febrer. “Que mai més ens torni a passar que ningú posi davant els interessos electoralistes i del capital abans que la salut i la vida”, ha reblat.

Sabater ha destacat la condició de “plural” que té la seva candidatura, amb 11 organitzacions polítiques que la conformen, com ara la seva, Guanyem. Segons ella, la llista posarà “les institucions al servei de la majoria” i defensarà que “els drets es guanyen lluitant-los, defensant-los i exercint-los” al carrer. “Com vam fer l’1 d’octubre i el 3 d’octubre”, ha recordat.

L’acte, seguit per unes 300 persones de mitjana en tot moment per streaming, també ha comptat amb el cap de llista per Girona, Dani Cornellà, que ha reclamat “que la política torni a estar al centre de la vida comunitària”. Un mapping amb una presentació del partit projectat a la Casa de Cultura de Girona ha donat el tret de sortida de l’acte. L’espectacle visual ha destacat les prioritats del partit, com ara la sanitat, l’habitatge, el manteniment de llocs de feina, els drets socials, la independència i l’ecologisme. El vídeo també s’ha referit als empresonaments derivats del procés i a l’acció dels Mossos d’Esquadra en les protestes independentistes dels últims anys, criticades pels anticapitalistes.

Comentaris

  Christa 29/01/2021 12:39 pm
  I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. https://lapimbeche.com/collections/stickers
  Christa 29/01/2021 12:38 pm
  I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. https://lapimbeche.com/collections/stickers
  No són fiables 29/01/2021 11:33 am
  La CUP al Parlament s'ha dedicat a posar pals a les rodes i a fer política de curta volada. No han estat a l'alçada i han generat problemes a l'independentisme.
  vendetta 29/01/2021 8:19 am
  hyppis espanyols fills de casa bona torneu als vostres caus y dexeu de molestar processistas botiflers aneu a apoyar palestina ke no ens vol reconeixar

Nou comentari