Sabater declara als jutjats acusada de prevaricació per una suspensió de llicències urbanístiques

La líder de Guanyem acusa el PP d'estar darrere d'una "querella política" per desgastar-la

La líder de Guanyem, Dolors Sabater, ha declarat aquest dimarts als Jutjats de Badalona, acusada d’un delicte de prevaricació per haver impulsat una suspensió de llicències urbanístiques quan era alcaldessa de la ciutat. La promotora Vertice l’acusa d’haver impedit el desenvolupament d’una promoció d’habitatges a l’edifici que ocupa l’associació cultural El Círcol amb l’objectiu d’afavorir l’entitat, que va acabar adquirint l’immoble. Sabater creu que la tramitació que es va fer en el seu moment “no té fissures” i assegura que “no hi ha cas”. En aquest sentit, acusa el PP d’estar darrere del que considera una “querella política” per desgastar-la a les portes del seu salt a la política nacional.

Els fets que s’investigués es remunten a principis de 2016. Feia només mig any que Dolors Sabater havia accedit a l’alcaldia de Badalona i el seu govern va impulsar una suspensió de llicències urbanístiques en una illa del centre de la ciutat on s’ubica l’edifici en litigi, seu de l’entitat El Círcol.

En aquell moment es va entendre com una operació del consistori per intentar garantir la continuïtat de l’entitat, ja que el seu lloguer expirava i el propietari tenia un acord amb la promotora Vertice per vendre-li el terreny. La suspensió de llicències va frenar l’operació i finalment va ser la pròpia entitat la que va acabar adquirint l’immoble.

Vertice defensa que se la va perjudicar i per això va dur el cas als tribunals. A la sortida dels jutjats, Sabater ha explicat que l’objectiu de la suspensió de llicències era poder “reordenar i millorar” l’entorn de la plaça de la Vila de Badalona, la reculada de l’edifici del Círcol –no està alineat amb la resta del carrer– i l’ordenació dels carrerons d’aquella illa.

La suspensió de llicències tenia un objectiu claríssim i està perfectament ben construïda amb informes jurídics“, es defensa Sabater. L’exalcaldessa també recorda que mentre hi ha polítics investigats per irregularitats amb les que buscaven enriquir-se, a ella se la investiga per no deixar construir i voler millorar la ciutat.

Nou comentari