S'aixeca la concentració davant del Parlament

Els manifestants porten màscares amb la cara del president Puigdemont i asseguren que hi passaran la nit

Agents dels Mossos intenten aturar la gent que vol entrar al Parc de la Ciutadella
Agents dels Mossos intenten aturar la gent que vol entrar al Parc de la Ciutadella | Jordi Borràs

 

Centenars de persones han trencat aquesta tarda el cordó policial que hi havia a una de les portes del Parc de la Ciutadella -on es troba el Parlament de Catalunya- i hi han accedit per concentrar-se davant de l'edifici del Parlament. La concentració s'ha allargat fins les onze de la nit, quan l'assemblea de concentrats, per 62 vots a 59, ha decidit aixecar el campament i acordar amb les Mossos abandonar el Parc de la Ciutadella sense identificacions.

 

 

Els concentrats han pogut esberlar el tancat de la porta gran del Passeig Lluís Companys i superar el cordó policial. Molts d'ells portaven màscares amb la cara del president Carles Puigdemont, pancartes i proferien consignes.

 

 

La situació ha desbordat les unitats de la Brigada Mòbil dels Mossos que han hagut d'establir un operatiu d'emergència per aturar els centenars de persones que s'abraonaven cap el Palau. 

 

 

Ben entrada la tarda, els Mossos han carregat contra els concentrats a les portes del parc ubicades al Passeig Lluís Companys. Els Mossos, l'ARRO, ha concentrat gran part dels efectius a l'entrada del Palau fent maniobres per envoltar ls manifestants. 

 

 

 

 

De fet, l'entrada ha coincidit amb la sortida dels diputats de JxCat que es dirigien a saludar als concentrats. I també s'han vist superats per l'acció dels manifestants i de la policia. 

 

 

Finalment, els independentistes s'han concentrat davant del Parlament, separats per tanques metàl·liques i una filera de mossos antiavalots.Un helicòpter de la policia sobrevola la zona. Els concentrats han aixecat tendes de campanya, però a les 11 de la nit, han decidit abandonar la protesta, abandonar pacíficament el recinte i acordar amb Mediació dels Mossos no identificar ningú. 

Més tard, des dels CDR s'ha decidit passar la nit als voltants per Parlament, i a través de les xarxes socials han avisat que s'hi quedarn fins que es convoqui el ple d'investidura.

Els CDR decideixen quedar-se a passar la nit al parc de la Ciutadella
Els CDR decideixen quedar-se a passar la nit al parc de la Ciutadella | Q.S.

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?