El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull i Forn se sumen a la vaga de fam
  • CA

 

Els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull han anunciat aquest dilluns que se sumen a la vaga de fam que el també exconseller Jordi Turull i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez van iniciar aquest 1 de desembre. En un comunicat, tots dos expliquen que portaran a terme aquesta acció per denunciar “el bloqueig de l’accés als tribunals internacionals i en particular a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa amb el seu comportament injust i arbitrari”.

 

Així doncs, argumenten que aquesta vaga de fam “és una mesura extrema de protesta” que inicien “després d’haver reflexionat, d’entendre què suposa i assumir-ne els riscos i les conseqüències“. “La injustícia que patim, la lesió dels nostres drets fonamentals i l’arbitrarietat judicial amb què som tractats ens legitimen per prendre aquesta decisió malgrat ser sabedors de l’impacte que pot tenir sobre els nostres organismes”, afirmen.

 

Turull i Forn afirmen al comunicat que comparteixen “plenament” els arguments esgrimits per Turull i Sànchez, i que reiteren la seva voluntat de defensar la seva innocència i l’exercici dels seus drets “amb les plenes garanties”. “No tenim altra opció que utilitzar aquesta forma extrema de pacífica protesta en la defensa dels nostres drets fonamentals“, etziben. En aquets sentit afegeixen que no renunciaran mai a un judici just, ja que, segons expliquen, aquest és l’objectiu de la seva vaga de fam.

 

Finalment, demanen a tothom que està fora de la presó a mantenir-se “serens, ferms i convençuts de la legitimitat” de la seva protesta. “Us encoratgem també a compartir la nostra lluita des de la calma, la tolerància, l’actitud cívica i el pacifisme; questa serà sens dubte la millor manera de sentir-vos a prop i d’ajudar-nos en els moments de dificultat”, asseguren. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa