Rull diu que la presidència de la Generalitat s'havia "d'alliberar de la humiliació" de la presó

El conseller de Territori i Sostenibilitat lamenta que no es pugui expressar amb llibertat durant la campanya
El candidat de JxCat i conseller Josep Rull
El candidat de JxCat i conseller Josep Rull | ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat destituït, Josep Rull, ha dit aquest dijous que la presidència de la Generalitat "s'havia d'alliberar de la humiliació i l'escarni" que van patir els membres del Govern que van ser empresonats per l'Audiència Nacional espanyola. Per això, ha celebrat que el president Carles Puigdemont sigui a Brussel·les, i encara més després de saber que el Suprem ha retirat l'ordre internacional de detenció. En una entrevista a TV3, Rull ha explicat que la primera setmana gairebé no van tenir accés a la informació. Després van detectar que els mitjans donaven d'ells "una imatge d'éssers sense ànima". Rull creu que se'ls ha volgut "humiliar i escarnir" i defensa que "la Presidència de la Generalitat s'ha d'alliberar d'això".


D'altra banda, Rull ha afirmat: "Penalment no ens penedim de res perquè som innocents. Hem defensat pacíficament unes idees i un programa polític". Per a Rull, ara "el més important és treure els quatre presos polítics de la presó", si bé lamenta que no podran fer una campanya en què es puguin expressar "amb tota llibertat" perquè les autoritats judicials vigilaran tot el que diguin els consellers excarcerats. El conseller ha explicat que "la presó és molt dura però al final t'acaba enfortint" perquè li ha permès entendre entorns que difícilment hauria pogut conèixer tan intensament en el seu dia a dia fora de la presó. Per al conseller "sempre hi ha un punt de llum en la tenebra". Del seu company de cel·la, Jordi Turull, destaca la "seva fortalesa interior extraordinària".


 

També ha relatat que molts reclusos, alguns amb delictes de sang, els preguntaven què feien allà i ell responia que era "per defensar uns ideals" i que per això podien ser condemnats fins a 30 anys de presó. Del dia a dia recorda que "les cartes anaven molt bé; passàvem molta estona llegint i responent-les", però també que les jornades es feien llargues i ha recordat "la fressa impactant" del tancament de les portes de la cel·la cada nit.
Comentaris
Es realmente impresionante; cada vez se superan más diciendo idioteces.
¿Así que un miserable golpista de una comunidad autónoma, para no sentirse humillado, no debería entrar en prisión?.
El ex-conseller sibarita
El ridícul que ha fet aquest senyor queixant-se de les flatulencies que li causava el menjar de la pressó o de les incomoditats de viatjar en furgoneta; passarà a la historia de lo grotesc. Potser està massa ben acostumat a viatjar en cotxe oficial i menjar en estrelles mitxelin; desorés de tants anys treballant pel partit del 3%. Quina vergonya de paio.

envia el comentari