Rull descarta renunciar a l'escó i recorda que "el poble escull els seus representants"

L'exconseller empresonat qualifica "d'infàmia" que es puguin suspendre diputats per "alterar les majories democràtiques del Parlament"
El conseller Josep Rull va abandonar la presó d'Estremera dilluns passat després de passar-hi 32 nits
El conseller Josep Rull va abandonar la presó d'Estremera dilluns passat després de passar-hi 32 nits | Jordi Borràs

L'exconseller empresonat Josep Rull ha descartat renunciar al seu escó de diputat. "Em temo que si cedim, si renunciem a l'escó, obriríem la porta que el Tribunal Suprem i no el poble de Catalunya sigui qui esculli els seus representants", ha afirmat en una entrevista realitzada quan era a Estremera abans del seu trasllat a la presó catalana de Lledoners. Rull qualifica "d'infàmia" que es pugui aplicar la llei d'enjudiciament criminal per suspendre diputats amb l'objectiu "d'alterar les majories democràtiques del Parlament". Així s'ha expressat uns dies abans que el jutge del Suprem, Pablo Llarena, hagi fet pública la resolució de suspensió de sis dels diputats processats per rebel·lió. Preguntat per si creu que podrà ser restituït com a conseller aquesta legislatura, no s'ha mostrat "massa optimista" argumentant que el Suprem "s'ha refugiat en la venjança". I tot i la "rebaixa de tensió" amb el govern de Sánchez, Rull s'ha mostrat "escèptic" tot recordant que el PSOE va ser "un dels pares del 155".


Rull tampoc considera que si rebutgés a l'acta de diputat tindria més possibilitats de sortir de la presó. "en el nostre cas, la presó preventiva està concebuda com un càstig, com una bestreta de la condemna que es considera com a certa, independentment del judici oral", inisteix.

 

D'altra banda, sobre el seu procés judicial, afirma que "els fets m’aboquen a pensar, tant de bo m’equivoqui, que la sentència està decidida", i assegura que "la cúpula del Poder Judicial espanyol s’ha mirat al mirall de la història i s’ha sentit ungida per salvar la unitat d’Espanya a qualsevol preu". Preguntat per si considera que encara poden haver més líders independentistes empresonats, Rull considera que "l’afany venjatiu de la cúpula del Poder judicial espanyol no té límits".

Comentaris
No renunciïs al que ja no tens Rull
Ja no ets diputat. Res més que discutir. Bé, si vols seguir fent-te una mica el xulet farolero tampoc passa res.
pere
Clar que no vol renunciar, a veure qui renuncia a 3.500 euros nets al mes... Aquí esten tots per cobrar, apa!! aneu a vendre-li a altres lo del vostre llacet....
RFS
Rull descarta renunciar a l'escó i recorda que "el poble escull els seus representants" :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: "el poble escull els seus representants" per fer lleis legals, no per fer lleis il-legals com les dels dies 6 i 7 de Sep.
Pere Grau
Tu : Rull, estas en la carcel por violentar la ley para pretender conseguir sus objetivos. Es fácil de entender.
XX
El Llarena aquest, o està boig o és un feixista que no te ni idea del que vol dir democràcia . Un jutge no pot inhabilitar un parlament. Una sentència com aquesta , és establir una dictadura

envia el comentari