Rull avisa que “caldrà buscar una altra cosa” si la taula de diàleg vol “anestesiar” l’independentisme

L'exconseller confia que ERC, JxCat i la CUP "podran crear quelcom com l'1-O"

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha advertit que “caldrà buscar una altra cosa” si la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat busca “anestesiar” l’independentisme. En una entrevista amb el diari basc ‘Deia’, ha assegurat que si el govern espanyol vol aplacar el sobiranisme “es notarà de seguida”, per la qual cosa ha rebutjat “esperar dos anys especulant sobre el referèndum pactat”. Tot i això, ha expressat “confiança” cap als interlocutoris de la part catalana i ha garantit que “sempre que hi hagi una taula per dialogar, allà hi seran els independentistes”.

Rull creu que els acords que van sorgir de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat de principis de més són part d’aquesta voluntat anestesiant i ha criticat que es plantegi l’ampliació de l’aeroport del Prat com un “rescat” de la “decadència propiciada pel procés”. “És inacceptable i ofensiu. Des de Moncloa fins als tribunals, incloent-hi Zarzuela, l’Esta va fer de tot perquè empreses catalanes canviessin el seu domicili fiscal”, ha recordat.

És per això que ha fet una crida a la “unitat lleial i honesta” del sobiranisme perquè “sense unitat no hi ha recorregut”. “Vull pensar que ERC, JxCat, la CUP i la societat civil podran crear quelcom com aquell 1 d’octubre”, ha dit en referència al referèndum del 2017, tot i que ha admès que “no serà fàcil” i que “s’ha de cohesionar estratègia, relat i acció”. “Aquell dia ho vam tenir molt a prop. Catalunya es va sentir nació com mai i el 3 d’octubre es va perdre la gran oportunitat per fer la declaració d’independència i mantenir-la en termes de negociació amb la negociació internacional”, ha subratllat.

Sobre la possibilitat d’una consulta pactada, apunta que “hi ha marge” per fer-lo però que l’Estat “hi ha tancat la porta”, així que “és molt complicat arribar a una taula de negociació amb tots aquests antecedents”. També ha criticat que el PSOE plantegi “uns límits anteriors a l’Estatut del 2006”.

Comentaris

  Si algú va a anestesiar el que sigui personalment només pot ser el Sr. Rull 17/08/2021 12:12 pm
  La aerofàgia pestilent i anestesiant d'en Sr. Rull és llegendària
  Català 17/08/2021 2:13 pm
  Us aconsdello el cloroform
  Em sembla molt bé, hi estic d'acord! 17/08/2021 3:00 pm
  Portem 10 anys anestesiats pels corruptes prUcessistes cap enlloc. S'han fixat 2 anys per la taula de diàleg, la que va boicotejar el pallasso Torra titella de Fuigpelmón, deixin d'emprenyar i boicotejarla fins que acabi el plaç de 2 anys. És el mínim que poden fer després del desgavell que han organitzat sense coneixament, el pitjor va ser suspendre la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat.
  Un altre costellada com l'1-O? 17/08/2021 5:44 pm
  No, gràcies. Els votants vam fer la nostra part de la feina, vam rebre garrotades per a res, un poc honorable va trigar setmanes en donar el resultat, segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Ara toca taula de diàleg i aconseguir un referèndum acordat que és l'únic que els països democràtics del món acceptaran. Prou de pallassades Rull...
   Jordi 17/08/2021 9:25 pm
   Per costellades Erc
    Iluminans Jordi! 18/08/2021 7:15 am
    Quina costellada ha organitzat ERC que superi a Miss Catalunya i les 3 respostes? Potser a Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat? El pallasso Torra no en va organitzar cap, només jugava amb pancartetes i obeïa als jutges quan li estiraven les orelles...
  Jeroni 17/08/2021 9:23 pm
  Ja ha sortit la penya d'Erc per a negar les afirmacions assenyades de Rull.
   Assenyades? 18/08/2021 6:40 am
   Qui sembla que no te seny és Rull
   Molt bé el teu mantra Jeroni 18/08/2021 7:19 am
   Ón veus el seny a les afirmacions de Rull? En repetir la costellada de l'1-O per suspendre el resultat i fugir deixant-ho tot enmerdat? Tens res a oferir millor que seure i parlar de TOT?
  Com sempre els corruptgents estàn d'acord amb PP, VOX i Colon'os 18/08/2021 7:21 am
  Tots estàn en contra de la taula de diàleg i no ofereixen cap alternativa millor.
  Aigualit 18/08/2021 10:07 am
  Rull, un burgués feixiste buscan venjança.

Nou comentari