Rull acusa Llarena de seguir "el full de ruta" del govern espanyol

El conseller assegura que si no haguessin guanyat les eleccions el procés judicial no es trobaria en aquest punt
Josep Rull
Josep Rull | ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha mostrat molt dur davant el jutge Llarena i ha criticat la divisió de poders a l'Estat. A més, l'ha acusat de seguir "el full de ruta" del govern espanyol i ha comparat les decisions que està prenent la justícia espanyola amb els tribunals europeus, on considera que s'estan prenent millors decisions. A més, ha dit a Llarena que estan pagant les conseqüències d'haver guanyat les eleccions i que el procés judicial es troba en el punt actual precisament pels resultats del 21-D. Tanmateix, ha assegurat davant el jutge que pensa seguint sent independentista per tal que els seus fills no visquin a un país "on s'empresonen persones per les seves idees". A més, segons fonts presents a la declaració, ha augurat que el judici oral serà "un pur tràmit". També ha desmuntat els arguments pels quals el jutge Llarena el processa per rebel·lió i malversació.


 

Durant la declaració, que ha durat 40 minuts, Rull ha criticat que la causa oberta al Suprem és "política" i també ha remarcat que hi ha hagut declaracions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, i d'altres membres del poder judicial que han "avançat" decisions judicials i que això qüestiona la divisió de poders. En aquesta línia, ha acusat Llarena de seguir "el full de ruta" del govern espanyol i del ministre de Justícia. 

 

Segons ha expressat Rull a la vista, això demostra que el Tribunal Suprem no treballa de manera independent i que està afectat per les decisions que prengui el govern espanyol. A més, ha contraposat les decisions de la justícia espanyola amb les preses per tribunals europeus que han de decidir extradir encausats reclamats pel Suprem. 


Segons la interlocutòria de processament, el jutge considera que Rull va participar en diverses reunions que tenien com a objectiu definir l'estratègia independentista i li retreia que, després de l'1-O, impedís a un ferri que havia d'acollir policies espanyols atracar al port de Palamós. Durant la declaració, Rull ha rebatut aquestes acusacions. 

 

Durant la vista, ha rebatut els arguments recollits a la interlocutòria de processament. Segons aquestes fonts, el conseller ha dit que el vaixell que volia atracar a Palamós no reunia les condicions per fer-ho ni va facilitar la informació necessària i que, per tant, va ser la mateixa capitania marítima (que depèn de l'Estat) la que va impedir que fondegés al port gironí. Rull està representat pel mateix advocat que Jordi Sànchez, Jordi Pina. El número 2 de JxCat també va mantenir un to molt crític davant el jutge Llarena en la declaració del dilluns. 
Comentaris
Pilar
Llibertat presos po lítics.
Karlus
Completament d'acord amb el Sr. Rull. Fora aquests jutges
Ramon
Entenc que el món no ens faci costat (en part ho entenc perquè ens hem explicat com el cul: hem associat independència a extrema esquerra i hem arribat a donar el missatge que la volíem per raons econòmiques!). El que nontenc és que el món no commini Espanya a alguna solució intermèdia. Tipus plurinacionalitat, normalització del català, projecció exterior, representació esportiva. Per què el món no pressiona Espanya en aquesta direcció?
Ramon
Si el món obligués Espanya a reconèixer que no som una puta autonomia espanyola de merda sinó una nació i que hi sigués consegüent de cara a alguna fórmula d'estat plurinacional, de ben segur que els independentistes tornaríem aviat a ser minoria. Molts catalans ho comprarien. Moltíssims. Però no els espanyols. No dic l'estat, ni el govern, ni el PP. Dic el poble. La catalanofòbia actual dels espanyols és com la pasta de dents: un cop fora ja no hi ha manera de reintroduir -la al tub.
Català a Mallorca
Sí senyor. D,empeus, cap ben alt i mirant als ulls. La veritat no pot ser tombada x prevaricacions de pà sucat amb oli, orgullós dels nostres dirigents, dignes d,un poble alegre i combatiu, amb la pau i la democràcia x bandera som imparables
Anna
Molt bé aixi , sí conseller Rull amb seny pits i collons .
Conxi
Suscribo todo lo que dice Catalá a Mallorca , pero por favor que fORMEN GOBIERNO YA!!!!, que a este paso nos quitan la SAGRADA FAMILIA , con el argumento de que su estructura tiene formas independentistas .
Quico
Calma que tot arribarà
Ramon
"Formar govern efectiu' vol dir claudicar. Per això tots els enemics de Catalunya frisen perquè "formem govern efectiu".
Ramon
Més que presoners, són ostatges. I el preu del rescat que Espanya reclama és "que formem un govern efectiu que expulsi el 155".
Al fin alguien que sigue un full de ruta
Porque Rull y los otros esbirros de Mas y Puigdemont has seguido un full de ruta diferente cada cinco minutos. Veletas, que sois unos veletas.

envia el comentari