Rufián reivindica el RUI: "Ara ja es tracta de dignitat"

El líder d'ERC al Congrés defensa que el referèndum "és una bona idea" perquè Podemos es posicioni definitivament
Gabriel Rufián i Eduardo Reyes, durant la conferència a la UCE de Prada | J.M. Montaner

 

El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reivindicat el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI). Des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada, el dirigent republicà ha defensat amb contundència aquesta eina electoral perquè s'afegeixi al full de ruta, i ha afegit que no és qüestió d'unilateralitat, sinó de dignitat. "Al final, ara ja es tracta d'agafar les urnes davant d'un Estat que li nega la pròpia sobirania al poble de Catalunya. És un referèndum de dignitat i d’autodeterminació", sentenciat.


 

A més, Rufián ha remarcat que el RUI també serveix per a pressionar els Comuns. Pel cap de files d'ERC a Madrid, el referèndum "és una bona idea perquè és una pregunta directa a Podemos: què fareu si Catalunya agafa les urnes i dóna la veu al poble?". Segons el dirigent republicà, els Comuns hauran de decidir entre posicionar-se amb el poble, o bé estar al costat d'un Estat antidemocràtic com l'espanyol, tal i com ha deixat anar.

 

Gabriel Rufián i Eduardo Reyes, durant la conferència a la UCE de Prada | J.M. Montaner

 

L'ofensiva de l'Estat contra Mas

 

D'altra banda, sobre el fet que la Fiscalia demani 10 anys d’inhabilitació per a Artur Mas per a posar les urnes del 9-N, Rufián ha valorat "és una mostra més que tenim tot un Estat en contra". Segons el dirigent independentista, l'Estat utilitza totes les institucions en contra del poble català.


 

En aquest sentit, Rufián ha recordat que l'Estat persegueix Mas i Carme Forcadell per respectar la voluntat del poble, "mentre el ministre Jorge Fernández Díaz està al seu despatx després de conspirar contra el poble català". "És dramàtic i condemnable que l’Estat es molesti tant per una urna i tant poc per allò de ‘nos hemos cargado su sanidad", ha conclòs des de Prada.
Comentaris
ona
Ja es va fer consulta. Ara toca declaració de independència i després referèndum, legal, sota la legalitat catalana.
Anònima
Els de Podemos no han ni deixat als Comuns tenir grup Pròpi al Congrès. Plurinacionalitat? i no deixen al seus socis de campanya tenir la seva pròpia veu, sino fan per els seus que n'espereu que facin pels altres. Au va Rufián!
Realista
Si s' ha de fer un RUI perquè Podemos es posicioni, potser passaran 300 anys més. Aixó comptant que no facin retirar les urnes. Sr Rufian, a veure si deixem de fer pets al seient del Parlament i sortim al carrer a tocar una mica de peus a terra i aconsseguir aquest 50% que es molt més senzill.
Jb
Ostia, us ha costat donar-vos compte de que ja és cuestió de dignitat.
Cal Marxant
Sempre ha estat una qüestió de dignitat. Jo només demano que si anem a RUI, es facin les coses be i els polítics (diputats) assumeixin tots els riscos i no la població que els escull i els paga....
Pepo
No entenc alguns comentaris que hi ha aquí. D´entrada s´ha de recordar que el referèndum pactat o no, el tenim guanyat, per diverses raons. Primera davant del Sí o No, la gent no vota partits, vota independència i ara mateix s´en va a 2.200.000 votants del Sí. Segon tothom és cridat, però el No tindrà manca de vot per abstenció. El RUI s´ha de convocar amb tota la legalitat, si hi vas bé i si no hi vas per tu faràs. Amb 80% de participació - 55% Sí.- No 43% - 2% blanc i nul.
davids
un altre 9N,ni parlar-ne.estic far de ser un fora de la llei(apañola),vull primer desconectar,desprès votar.i el que votem va a misa.els pasos són 1-lleis de desconexió 2-eleccions 3-si guanyem,independència 4-referendum de ratificació. no podem fer un rui sota la legislació apañola,això ja es va fer,hem de sortir de la roda del hamster.
Vacaciones en el Pais Vasco
Mientras Navarra y el Pais Vasco gozen de los privilejios que gozan Cataluña nunca sera independiente. Ahora este tema ya se empieza a comentar : Indepen obriu els ulls !!
sebastià
Cada vegada estic més convençut, que la manera de sortir-nos-en d'aquest atzucac, serà la RUI.

envia el comentari