El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián considera que parlar d’uns pressupostos pactats amb Cs i ERC és “mentir volent”
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dimecres que contemplar la possibilitat de pactar els pressupostos del 2021 amb Cs i ERC alhora és “mentir volent”. A més, ha avisat Podem que si “calla” amb l'”operació salvar Cs” pot ser “el següent a sortir de l’equació” perquè el PSOE, ha considerat, es decantarà per la formació d’Inés Arrimadas. “Us jugueu la governabilitat durant la pròxima dècada”, ha avisat.

“Cs no és que sigui incompatible amb ERC, Cs és incompatible amb l’esquerra”, ha afirmat Rufiàn després de plantejar algunes mesures a les quals la formació taronja es podria oposar. “Ja n’hi ha prou de terraplanisme ideològic”, ha postil·lat. En aquest sentit, ha indicat que al Govern central “intentarà pagar el preu més baix per aprovar els comptes” i ha considerat que “Cs està desesperat”. Segons ha dit, això suposa una “molt mala combinació”.

Rufian ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en el debat sobre les esmenes a la totalitat al projecte de pressupostos generals de l’Estat del 2021, en la qual ha anunciat el ‘no’ d’ERC a les esmenes presentades per set formacions amb l’argument que cal donar marge i temps a la negociació. “ERC posarà la seva força negociadora al servei dels interessos de Catalunya”, ha indicat Rufián, que ha rebutjat un acord amb Cs i ha demanat que el Govern espanyol i els “mitjans afins” parin de “vendre que es pot fer amb Cs”. 

D’altra banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha argumentat que els presupostos generals són “perfectament votables” per les inversions que inclou per a Catalunya i perquè són “progressistes i de marcat caràcter social”.  Aen aquest sentit, ha defensat que en l’actual context “extarordinari”, cal deixar de banda els “vetos creuats”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rd a desembre 15, 2020 | 00:25
    rd desembre 15, 2020 | 00:25
    no vals res
    • Icona del comentari de: rd a desembre 15, 2020 | 00:25
      rd desembre 15, 2020 | 00:25
      no vals res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa