El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián: “Estem farts que els tribunals decideixin la vida política dels catalans”
  • CA

El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha criticat aquest dimecres la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de mantenir de forma cautelar les eleccions del 14-F perquè anar a les urnes en plena pandèmia és una “irresponsabilitat”. “Estem farts que els tribunals decideixin sobre la vida política dels catalans, i estem convençuts que si a la Generalitat hi hagués Urkullu o Feijóo no hi hauria cap problema”, ha dit. Rufián ha ironitzat sobre la posició del ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa: “Estem farts que el ministre Illa opini de forma diferent que el candidat Illa” i “si l”efecte Illa’ és bo al febrer també ho serà al maig”. “Si Illa es desfà com un sucre el problema és de PSC, no nostre”.

Segons el portaveu d’ERC a Madrid la decisió del govern de la Generalitat de posposar les eleccions “no és política, sinó sanitària”, i a més “no és una decisió del Govern, sinó una decisió de pràcticament tot l’arc parlamentari català”. En aquest marc ha recordat que l’Agència Catalana de la Salut estima que pràcticament 200.000 persones no podran anar a votar el 14 de febrer, i ha destacat que Galícia i Euskadi van posposar unes eleccions amb 184 contagiats per cada 100.000 i Catalunya ho triplica.

Amb la que està caient no té sentit anar a votar i posar en risc la gent“, ha dit, perquè “ens és igual els vots, és una qüestió de salvar vides”, i “és la primera vegada a la història en que les formacions han de donar explicacions d’una decisió col·legiada”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 20, 2021 | 14:57
    Luisnomeacuerdo gener 20, 2021 | 14:57
    Y lo que os queda chato, y lo que os queda, hasta que seáis mayores de edad. Tu a lo tuyo a seguir haciendo el payasete lazinazi y comer bollicaos. El lovox te vigila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa