Rufián posa en dubte el suport d’ERC als pressupostos

El representant d'Esquerra ha donat especial importància al fet que "l'alternativa és terrible" i que Esquerra està al Congrés "per fer política"

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha dit aquest dimarts que “el vot d’ERC s’ha de suar i negociar” i que veu “molt tranquil” al PSOE de cara a l’aprovació dels pressupostos del 2022 per “tot el que els ve per davant”, ha dit Rufián. El cap d’Esquerra al Congrés també ha assegurat que el suport del seu partit a altres lleis com la de memòria democràtica o la llei de l’audiovisual tampoc està assegurat.

Així ho ha explicat en una roda de premsa des de la Cambra Baixa abans de reunir-se amb el ministre de la presidència, Félix Bolaños, en el marc d’una ronda de contactes que ha iniciat amb tots els partits. Rufián diu que “no espera gaire” d’aquesta trobada i creu que serà “molt ptocolària”. Rufián li vol traslladar a Bolaños la necessitat del PSOE de comptar amb Esquerra, ja que Ciutadans “no se sap cap a on anirà” i el govern espanyol té “poques alternatives”, segons ha dit Rufián.

El representant d’Esquerra ha donat especial importància al fet que “l’alternativa és terrible” i que Esquerra està al Congrés “per fer política i ha volgut desvincular la negociació dels Pressupostos per al pròxim exercici d’altres lleis que estan tramitant-se al Congrés i de la taula de negociació que es va reactivar recentment entre els governs català i espanyol.

Rufián ha apuntat que traslladarà aquest dimarts a Bolaños la importància d’aprofitar la futura Llei Audiovisual per “blindar” el català, “un idioma minoritari a protegir”, i la Llei de Memòria Democràtica, que es tramita a la Cambra Baixa, perquè, per exemple, es declarin il·legals tant el règim franquista com les sentències que en van derivar. ERC té presentada una esmena de totalitat a aquesta llei per considerar que busca ampliar la norma vigent des de 2007 i que és manifestament insuficient.

Finalment, preguntat sobre la reivindicació de Junts per a negociar de manera conjunta els Pressupostos, Rufián ha rebutjat parlar del seu soci al Govern, al qual no considera “adversari”, ha recordat que ja existeix una coordinació a Madrid per a presentar de la mà diferents iniciatives i ha anomenat que “tothom assumeixi els seus resultats electorals”.

Comentaris

  LLARENA dPENA 21/09/2021 4:24 pm
  Ja, ja, ja ¡¡¡ Aquest paiaso, que a Madrid és mou de genolls tot el dia, a vegades, m'ha fet certa grácia. Ara, ja no. Mai. Només pena i, sobre toto, vergonya. Vergonya que aquest personatge doni una imatge de CAT tan deplorable. És el mateix que sento quan sento parlar a tota aquesta colla "nouvelle" d'ESGERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC. Malhauradament. ESGERRO.
   Us presento a un català de Vallecas 21/09/2021 6:30 pm
   No sap ni escriure l'idioma que fa servir ERC
  Maria 21/09/2021 5:19 pm
  Au, deixeu de jugar, venuts! Votareu els pressupostos a canvi de res.
  Pedro 21/09/2021 5:20 pm
  Rufi, bonito: si no me ayudas con los presupuestos, te haré pam, pam, en el culito
  Angelblau 21/09/2021 5:21 pm
  El GRAN TRAÏDOR
  Anton Planes 21/09/2021 5:35 pm
  Que ha tret la fauna iberica d'erc del.pinso gratis al psoe.comuna? Res de res, un deficit fiscal superior als 20.000.000.000 euros robats als catalans gracies al venut ferrovial junqueras, un espanyol com cal
  Telly Saballas 21/09/2021 7:12 pm
  MIra Rufian, anire durant un mes pel carrer ensenyant el cul si ERdenoseque, NO aprova els pressupostos
  Clara 21/09/2021 8:34 pm
  PSOE sap i molts coneixem per publicacions d'investigació que ERC participa amb el PSOE de mateixos interessos econòmics dels que es mouen entre bambolines pròximes a "partits del gobierno". I en aquest sentit ERC estaria en deute de submissió.
  en fi 22/09/2021 12:30 pm
  el que és dubtós son les paraules del rufian. Mi jugo 30 monedes de plata, que al final es baixarà els pantalons, i ni ell ni ERC, en trauran res de positiu per Catalunya, desprès d'aprovar els pressupostos

Nou comentari