Rufián: "Casado s'hauria abraçat a Tejero quan va fer el cop d'estat l'any 1981"

El portaveu al Congrés ha participat en l'acte de presentació de candidatura d'ERC a Cerdanyola del Vallès, amb Joan Manuel Tresserras i la candidata Helena Solà

 

 

 

Gabriel Rufián ha estat el convidat d'honor a l'acte de presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Cerdanyola. Com és habitual, el portaveu al Congrés dels Diputats ha parlat amb contundència i sense pèls a la llengua. No ha dubtat a titllar el ministre d'assumptes exteriors Josep Borrell de "hoolligan de Societat Civil Catalana (SCC)" o a qui va manar les detencions a independentistes a Girona de "carcellers de toga i escons".A l'acte, que ha tingut lloc a l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès a les 19.30 h, Rufián també ha arremès contra Pablo Casado, de qui ha dit que "quan ens digui colpistes, als independentistes, que miri al sostre del Congrés, i que tingui clar que aquell dia del 1981, quan es va produir el cop d'estat comandat per Antonio Tejero, ell, Casado, l'hauria abraçat".

 

 

El ministre Borrell ha estat qui ha sortit més malparat el vespre del dilluns 28 de gener a Cerdanyola. Gabriel Rufián, no només l'ha acusat de ser pròxim a SCC, sinó que també de mofar-se d'Oriol Junqueras. Tot seguit, el santa colomí ha recordat que "Borrell va estafar la gent d'Abengoa", empresa de la qual el ministre va vendre accions, presumptament, amb informació privilegiada. A banda, Rufián ha emplaçat les forces - des del seu punt de vista - polítiques que van dur a terme detencions a 16 independentistes a Girona el dia 16 de gener a tornar-se a veure en el futur: "Carcellers de toga i escons, us hem de veure a un Tribunal dels Drets Humans".

 

 
Rufían en l'acte de presentació de la candidatura d'ERC a Cerdanyola
Rufían en l'acte de presentació de la candidatura d'ERC a Cerdanyola | Samuel Martínez

 

 

 

Dirigint-se a un públic que, segurament, anava més enllà de la bona entrada que ha presentat l'Ateneu, ha clamat que "antipatriota i colpista no és Forcadell ni les persones que van fer possible un referèndum, sinó Antonio Tejero, que està participant en homenatges de la Guàrdia Civil i menjant paelles a València". Pel que fa a Ciutadans i Vox, Rufián no se n'ha estat de fer una sagnant comparació entre les dues forces polítiques: "Vox és Ciutadans a les quatre de la matinada, desinhibits". A continuació, ha recordat les paraules d'alguns dirigents, en aquest cas d'esquerres, quan culpen els independentistes "d'haver despertat el feixisme". Sense contemplacions, ha interpel·lat Pablo Iglesias i Ada Colau: "el feixisme no es combat, es destrueix. Això és el que estem fent aquí a Catalunya".

 

 

El dirigent republicà, a estones un punt més conciliador, ha cridat a "eixamplar la base" i atraure tots aquells socialistes catalanistes – "que encara en queden" – que s'avergonyeixen de veure com Miquel Iceta es fa selfies amb Xavier Garcia Albiol i que "senten fàstic" quan escolten Josep Borrell. D'aquests socialistes, Rufián ha dit que "són dels nostres" i que l'única pàtria d'ERC són "els pensionistes, els petits empresaris, la gent que agafa els trens per anar a treballar, els joves, etc. ".

 

 

A l'acte, també ha assistit l'exconseller de cultura, Joan Manuel Tresserras, i la candidata a l'alcaldia Helena Solà. Tant l'un com l'altra han parlat de la importància del municipalisme i del doble compromís que ERC adquireix a Cerdanyola. Helena Solà ha assegurat que si el partit arriba a governar, ho farà tant en clau de país, com en clau municipal. D'altra banda, Marta Rovira, ha esperonat Solà a través d'un vídeo gravat a Ginebra.

 

Comentaris