El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rufián avisa Sánchez que és “incompatible” pactar els pressupostos amb Cs i ERC
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avisat el govern espanyol que és “incompatible” pactar els pressupostos generals de l’Estat amb ERC i Cs. “Si van cap a Cs seran una cosa i si van cap a ERC seran una altra”, ha alertat Rufián, que ha opinat que uns PGE pactats amb Cs, “avalaran d’una forma o altra el contracte únic, avalaran les poítiques reaccionaries que estan pactant amb el PP i Vox a Madrid i Andalusia”. Rufián ha opinat que també hauria de ser “incompatible” per a un executiu “autoproclamat” com a “plurinacional” i “progressista” i ha esperat que les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre aquest escenari “es quedin en un error i una anècdota”.

També ha advertit que la mesa de diàleg és el “principal perill de la legislatura” a l’Estat. “Si el diàleg no existeix, segurament la legislatura tampoc”, ha assegurat. En una entrevista a ‘TV3’ aquest dijous al matí, el portaveu dels republicans a la cambra baixa també ha opinat que cal “reforçar les institucions i les majories” a Catalunya en un moment complicat com és la sortida d’una pandèmia.

Preguntat pel recorregut de la legislatura a Catalunya, Rufián ha dit que no és “cap notícia” que es doni per fet que no té recorregut i ha recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “ja ho va dir el 29 de gener”. “I estem al juny”, ha apuntat, i ha dit que la pregunta de fins quan pot aguantar cal fer-li a Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa