Rufián aposta per restituir Puigdemont com a president

"S'ha de restituir l'status quo d'abans del cop d'estat del club del 155", assegura el diputat republicà a Madrid
Rufián, en un acte a Cerdanyola
Rufián, en un acte a Cerdanyola | ACN

 

Restituir les institucions i això inclou el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Aquest és l'objetiu, segons el diputat d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, de les eleccions del 21D convocades per l'Estat a Catalunya després de l'aplicació del 155 de la Constitució. 

 

En un tuit d'aquest dilluns, el diputat republicà assegura que la "nostra lluita aquest 21D és per la restitució de les institucions, Govern i president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont".  És a dir, que dóna aire a un possible front sobiranista post 21D per forjar un executiu amb Puigdemont al capdavant. 


 

Preguntat per el diari El Món, Rufián assegura que cal "restituir l'status quo d'abans del cop d'Estat del club del 155 i això inclou al president". Un objectiu estratègic per aquestes eleccions que permet albirar algun tipus d'acord que compte a Puigdemont com a president de la Generalitat, malgrat que estigui a l'exili a Brussel·les. 

 
Comentaris
Angelblau
Aquest es aquell de les 155 monedes. Noi NO ETS DE FIAR
No Rufiá no
No el destituexes, dons, que el Uriol Sulé ya astá cunseguín apoyus internasiunals, dons, tenim al Assans, a la Pamela Ánderon, a la yoko Ono y ya te casi cunvensut al chiquilicuatre, dons
Som legals, som República...
Em sembla lo correcte i lo que toca, i no espero menys d'ERC i de la CUP...
Jordi Barretina
Restituir el president i les institucions d'acord , però no oblidis la repùblica
NO dos presidents
Estaria bé. Crec que deixaria parat Rajoy i que els catalans no-espanyols estaríem molt contents: NO HI POT HAVER UN PRESIDENT IL·LEGAL SEGONS RAJOY PERÒ LEGÍTIM I UN ALTRE PRESIDENT LEGAL PERÒ CREAT PER IDEA DEL 155 per tant sota un cop d'estat (ja en tenim prou amb la Colau, posada per les clavegueres). no dos presidents,
Rufià dient insensateses
Si Junqueras guanya les eleccions sí que hi haurà dos aspirants a president: Puchi i Junki. Tu ets d'ERC, Rufián. Per qui et decidiràs?.
Guillem
Encara que tinguesim el recolçament d'Europa, Catalunya no esta preparada per ser independent. No entenc aquesta idea d'on surt i accepto que pugui ser la opció majoritaria al 21 D. Però estimats, paisans meus, no us entenc. I aquedta falta d'empatia que sento em dol cada dia.
Som legals, som República...
L'independentisme esta unit en un mateix objectiu, ara momentaneament ens separem per atacar l'enemic per varis fronts, i desprès de la victòria tornarem a estar units, per recomposar el nostre govern legal sortit de las urnes el 27-S, tenim un President i un Vicepresident legals, que son els que tenen de tornar als seus càrrecs, Això els unionistes amb cervell violent i de mosquit no ho poden entendre, que hi farem, on no n'hi ha, no en pot rajar.
Ull viu
Aquest rufian on era fa qua¡tre anys . Jo tinc 73 anys i vaig lluitar contra la dictadura i ara amb "democracia" lluito pel meu pais.i m'han evargonyeso d'ERC de tenir aquest tios sortits de no sé on que tant sols es dediques a dir pallasades.
Josep Maria
Ja te'n comences a adonar de l'errada d'anar en llistes separades i enfrontar-te al legítim president? Doncs fes un pas més en la bona direcció i demana el vot per la llista del Puigdemont i així minimitzes la gran cagada. Apa que de més verdes en maduren.
Cal estar sempre criticant?
Ull viu, sí segur que vas lluitar molt i molt, però ara no vulguis fer la punyeta, i començis a criticar i criticar.
aquest payaso no s'aclara ni amb ell mateix
aquest parlamentari español que diu? es un fals

envia el comentari