Rufián adverteix Sánchez que cal no menystenir Vox

Bassa retreu al govern espanyol la seva inacció amb els presos

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimecres el govern de Pedro Sánchez de la necessitat de combatre la ultradreta en tots els seus àmbits, perquè Vox diu “de les seves pors i complexos” i està “a dos pams” de La Moncloa. Vox, ha advertit, no és només un partit racista, masclista i feixista, sinó “una enorme maquina política, mediàtica, policial i judicial amoral, creada, engreixada i finançada per ressentiments i odi mai fins ara representats a política”. “És l’ectoplasma política del feixisme, el terraplanisme i el cunyadisme”, ha dit. “Avui en dia no hi ha massa diferència entre Corcuera o Felipe González amb Abascal o Ortega Smith”, ha advertit

Rufián ha obert el seu discurs celebrant que Vox no faci la seva moció de censura “com abans, amb Tricorni i pistoles”, i ha recordat al líder de la ultradreta, Santiago Abascal, que l’esquerra governa a l’Estat “perquè la gent l’ha votat”. En tot cas ha advertit que govern espanyol que cal actuar amb “valentia” contra el feixisme i no menystenir el seu “frikisme” pel perill que l’ultradreta repliqui un 15-M de dretes.

 

Segons Rufián l’esquerra ha comès el “greu error” de vincular les conductes de la dreta a la bogeria o al “frikisme”, perquè “els jutges, Ayuso i Aguado no actuen com un mico amb pistoles, sinó sota el mandat de la seva ideologia”. Avui en dia “Jesús Gil seria el diputat 54 de Vox, perquè el 53 viu a Zarzuela”, ha dit, i per tant “mai s’ha de subestimar un friki, perquè pot acabar governant”.

 

Rufián s’ha dirigit “als barris” per recordar que Vox va votar contra el Salari Mínim Interprofessional, de les ajudes dels ERTE, de l’augment de les pensions i de la llibertat sexual. “Vox no són dels teus: voten cada setmana contra els teus interessos, la teva classe i el teu gènere”, perquè quan es vota Vox es vota “el jutge que et condemna, l’homòfob que t’insulta, el periodista que et menteix i el cap que t’explota”.

 

També ha pres la paraula la diputada Montserrat Bassa, Germana de l’exconsellera empresonada Dolors Bassa. Ho ha fet per denunciar que el Tribunal Suprem va assumir el relat de Vox de “venjança”. “Van condemnar a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez a nou anys de presó per convocar manifestacions i porten tres anys de presó quan Vera i Barrionuevo hi van ser tres mesos per estar condemnats per terrorisme d’Estat”. “Van condemnar la meva germana a 12 anys de presó, 12 més que a M. Rajoy”, ha recordat.

 

Després de la seva intervenció la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha retirat del diari de sessions les expressions “corrupte” o “criminal” respecte al rei emèrit, Joan Carles de Borbó. “La visió de Vox és la de l’odi i la venjança forjat amb el silenci còmplice de l’esquerra espanyola sobre la gran mentida de la violència a Catalunya”.

 

En la seva resposta el líder de Vox, Santiago Abascal, ha celebrat que Rufián estigui “preocupat” pel fet que els treballadors “s’acosten a Vox”. Abascal ha recordat a Rufián que va prometre deixar l’escó tan si hi havia com si no hi havia una Catalunya independent, però “no marxa perquè diu que ens ha de combatre”. “A veure, Supermán, que combatrà vostè a Vox”.

Nou comentari