Rufián acusa de "cínics i carcellers" els qui celebren els 40 anys de la "farsa de la Constitució"

El diputat d'ERC al Congrés diu que "ser independentista i republicà és ser antifeixista"
El portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián
El portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián | ACN

El diputat d'ERC la Congrés de Diputats Gabriel Rufián ha afirmat aquest dijous que "els qui estan celebrant els 40 anys de la farsa de la Constitució i l'article 155 són uns cínics i uns carcellers". En un acte de la campanya 'Ciutats Republicanes, ciutats de progrés' a Mataró, Rufián també ha carregat contra l'extrema dreta espanyola i ha assegurat que "dir la veritat és dir-li a Abascal que ens tindrà davant perquè ser independentista i republicà és ser antifeixista". En l'acte, també hi ha intervingut la portaveu i diputada al Parlament Malalta Vilalta, que ha llegit una carta d'Oriol Junqueras en la què ha assenyalat que "si aspirem a una victòria absoluta hem de representar al conjunt del nostre país, sumar i sumar, i això exigeix seduir i convèncer, perseverar".

 

Per la seva banda, la diputada al Parlament Najat Driouech ha recordat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i ha destacat el paper de les dones per millorar la societat, mentre que el regidor a l'Ajuntament de Sabadell Gabriel Fernández ha subratllat la importància de les polítiques socials per cohesionar un país.

 

El pròxim acte de la campanya 'Ciutats Republicanes, ciutats de progrés’ se celebrarà el pròxim 13 de gener a Sant Vicenç dels Horts.Comentaris
Patético este payaso.
Si no fuera por esta Constitución serias sólo un mierda muerto de hambre, con tu herencia genética ( Torra) no darías ni para ser limpiador de WC.
Està obsoleta la Consti
A mi hem sembla que Rufián l'ha encertada, doncs si fós una bona constitució, no hi hauria gent inocent a la presó o al exili, ni 15000 policies haguesin anat repartin estopa per fer una votació pacífica i no vinculant. A més no hauria de permetre vendre armes a països no democratics, ni legitimar el viure de rendes a una dinastia de vividors per el morro.
josep el rebel
Constitució neofranquista , no gràcies.
Avui res a celebrar
I per aquest motiu i sortit al estranger a treballar, són les 21:06 i i acabat ara mateix ple de satisfacció
Carme
A veure amic Rufián, les coses estan prou clares, fa anys que parlem de la farsa de la constitució del 78, del "café para todos", del franquisme que sempre ha estat present... La qüestió important és: per què des de fa quinze mesos ERC no para de posar pals a les rodes per arriber a acords unitaris de totes les forces independentistes? Per què esteu trencant la unitat? L'Oriol Junqueras ha estat més interessat en ser el president de la Generalitat que no pas en la República
Manel
Qui té la clau de Lledoners ? Quim Torra !!! Per que no els allibera ? Per que el carceller és el nostre govern ? Sou una colla d'hipocrites mentiders que heu embogit.
Observador
Benvolgut Sr. Rufian. La constitució del 78 va ser un engany des del primer moment i hem de donar gràcies als catalans d'aleshores de veure-ns'hi enfangats. Era perpetuar el franquisme i els catalans vam ser -amb excepcions com jo mateix- qui ho vam acceptar majoritàrtiament. L'error fou grandissim i, naturalment, les consequències son grandíssimes.

envia el comentari