Romeva recrimina a Llarena que "no és legítim" judicialitzar el procés

El conseller d'Afers Exteriors critica que el Suprem no el pot empresonar ni jutjar perquè "no té competència"
Raül Romeva
Raül Romeva | Jordi Borràs

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha defensat davant del jutge instructor del Suprem, Pablo Llarena, que "no és legítim" judicialitzar un conflicte polític i li ha retret que al Parlament es podia discutir de qualsevol aspecte perquè té "inviolabilitat". Com ja van fer els altres encausats que van declarar dilluns davant Llarena, ha defensat el dret a l'autodeterminació i ha afegit que hi dona suport "no com a nacionalista sinó com a demòcrata". A més, ha assegurat que es pot defensar la independència des de posicions pacífiques i que depèn de la "voluntat política" de l'Estat que es pugui discutir sobre aquests aspectes. Romeva s'ha definit com a home de pau i ha dit que en el seu currículum pot acreditar que ha intervingut en la resolució de conflictes. També ha recriminat al jutge que l'hagi empresonat un tribunal "que no té competència" per fer-ho i ha assegurat que s'està vulnerant el seu dret a defensa.


 

La declaració indagatòria de Romeva ha durat. 45 minuts. El jutge li ha notificat formalment que el vol dur a judici per rebel·lió i malversació. Aquest acte procedimental ha servit, però, perquè el conseller pugui expressar davant el jutge consideracions relacionades amb la instrucció de la causa. Romeva està representat pel mateix advocat que Junqueras, Andreu van den Eynde i, per tant, la seva estratègia ha estat molt similar.

Romeva ha remarcat que es pot defensar la consecució de la independència per vies pacífiques i ha afirmat que Catalunya té dret a l'autodeterminació. Ha dit que ho defensa no des de posicions nacionalistes sinó per ser "un demòcrata".


 

Com estan fent la resta d'encausats, també ha defensat que és un home de pau que "no ha assumit ni assumirà mai" com a possible una actuació violenta per aconseguir una finalitat política. 

 

Com també va fer Junqueras, ha defensat que convocar un referèndum no era delicte i ha subratllat també que la violència de la policia l'1-O va ser "desproporcionada" i que la "votació massiva" no es podia reprimir per la força. 

 

A més, ha defensat que al Parlament s'ha de poder parlar de tot i ha basat aquest argument en la "inviolabilitat" de la cambra catalana. També s'ha queixat dels problemes que tenen per accedir a les actuacions i preparar la seva defensa i li ha dit a Llarena que el Suprem no té competència per empresonar-lo ni per jutjar-lo. 

Comentaris
Karlus
Completament d'acord amb Romeva
Jordi Estelada
Molt bé per en Romeva, després de veure l'inútil que és demanar clemència a aquest jutge franquista, el millor és cantar-li les 40 a la cara. Molt valent per part seva, la valentia que trobem a faltar en altres q no estan empresonats
Raül , tot el meu suport!!!
Foteu canya al FDP llarena, s´ho mereix
Català a Mallorca
Ara nam coi!!!! Ja està bé d,anar com a pardals espantats. L,exemple el va posar na Mireia Boya plantant cara als prevaricadors i em sembla collonut que ara tots segueixin aquest camí, no ens arronsem, d,empeus sempre, tenim la raó, som la democràcia en estat pur x molt que es vulguin penjar medalles democràtiques a l,altre banda de l, Ebre
Raul Silverio Lopez Ortego
El propio Montoro termina de enterrar ayer la Euro orden de Llarenas al afirmar que no hubo malversación por el 1-0. De qué se disfrazará hoy el franquismo militante para aparecer y dar cara? ... imagino que en Alemania, Suiza, UK y Bélgica, los juristas de allí no paran de reir.
O sea que el juez no tiene que hacer su trabajo porque se lo diceel Sr Romera.
El hecho del Sr Romera no hiciera su trabajo y perdiera su tiempo y el dinero de los demás intentando convencer sin éxito a algún gobierno extranjero para que reconociera la Republiqueta, sin mas argumento que su limitado encanto personal, no le autoriza para exigir a los demás que tampoco trabajen. Ser Conseller sin dar palo al agua es habitual, como demuestra el propio Romera. El resto de la humanidad no tenemos tan fácil lo de cobrar por tocarnos los órganos reproductores.
Je, je...
El delincuente dándole instrucciones al juez....esas son las cosas de los separatas....pobres diablos....
Romeva on fire
El menistro de transparencia y otras hierbas menos transparente del universo ha dicho que "no és legítim" judicialitzar un conflicte polític, sin más explicaciones y sin que se le caiga la cara de vergüenza. ¿Qué tal llevas lo del chabolo, Cocoliso?.
Elisa
El nivell dels trolls, cada vegada més propi de "garrulandia" Tot el meu suport al sr Romeva i a tots els presos polítics i exiliats!

envia el comentari