Romeva: “Esquerra no farà de cap de les maneres president a ningú del PSC”

L'exconseller nega que Esquerra hagi "reconduït el seu discurs"

L’exconseller Raül Romeva ha descartat aquest dilluns valorar l’escenari post 14-F assenyalant que els pactes i els acords “s’han de fer una vegada quedin clares les forces”. En una entrevista a la ‘SER’, però, ha deixat clar ERC no farà president a ningú del PSC. “De cap de les maneres; ho hem dit per activa i per passiva“, ha subratllat. Romeva ha assegurat que els socialistes estan en una esfera que fa “molt difícil” un acord de govern amb ells i que qui posi en dubte això, “ho fa amb molt mala fe”.

També ha negat que ERC hagi reconduït el seu discurs. Creu que els republicans han constatat que els “ritmes” amb els quals es volien fer determinades coses “s’han d’adaptar a la realitat” i que es necessita un consens més “ampli” per acabar el procés que va començar el 2017. Romeva ha assegurat que la determinació del seu partit “no ha canviat”, però també ha subratllat que “les majories” per aconseguir la independència “s’han demostrat insuficients”. “S’ha d’avançar cap a uns números que no tenim”, ha argumentat. Per Romeva és clau teixir complicitats amb aquells que no comparteixen “diferents aspectes“. Un fet que els portaria a tirar endavant un projecte “el màxim d’inclusiu possible”. L’exconseller s’ha referit, doncs, a una majoria “republicana” que vol acabar amb la “repressió” i amb la qual la seva formació està disposada a “construir” ponts.

Preguntat per la seva situació actual, l’exconseller ha explicat que la viu amb molta “incertesa”, en referència a la possibilitat d’un recurs per part de la fiscalia al seu tercer grau. Romeva ha instat als poders polítics a fer “política” exigint al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a què “actuï de polític i no de jutge”. També ha volgut deixar clar que la decisió del tercer grau no té res a veure amb la campanya electoral. Pel que fa a l’amnistia, ha subratllat una vegada més que es tracta d’un fet “necessari”. Segons Romeva no només per la seva condició, sinó també per les “pràcticament 3.000 persones represaliades”. “Hem de posar el comptador a zero i posar el tren a les vies de la política“, ha demanat.

Comentaris

  Anna Maria Solei i Pigrau 01/02/2021 12:02 pm
  En aquest me'l crec, no com altres que regalen institucions catalanes als socialistes, ho hem vist a la Diputació de Barcelona i 27 ajuntaments fa pocs mesos.
  69
  10
  Respon
   Ramon 01/02/2021 12:19 pm
   Goita, el pertorbat se'ns ha fet un canvi de sexe. Compte, doncs, que ara dir-li tarugu ja serà transfòbia.
   Robert 01/02/2021 12:18 pm
   Vols dir "com els qui regales institucions catalanes als espanyolistes de la comuna, com l'any 2015 l'AJuntament de Barcelona". I sant-tornem-hi el 2019!
    No saps mentir Roberto... 01/02/2021 4:22 pm
    Al 2019 va guanyar l'ajuntament de Barcelona ERC, però governa la fada amb els vots de psoe+Cs
    Ramoneta i puta 01/02/2021 1:38 pm
    T'avergonyeixes del nom que't vam posar els papàs?
   Ramon 01/02/2021 12:16 pm
   Només 27? Ai, coi, que pocs, no? Ni punt de comparació amb la d'ajuntaments on ERC va pactar amb qui sigui, extremes dretes incloses, per fer-ne fora el nacionalisme català que havia quedat en primer lloc. El pacte de la diPutació era la resposta a la traïció sistemàtica d'ERC. Però ja he dit manta vegades que es tractava d'escollir entre dues opcions totes dues dolentes: o bé tenir garantit l'ofec econòmic als alcaldes del PdCat, o bé proporcionar-los als traïdors aquesta hipòcrita argumentació que ara és l'únic ferro roent al que ERC s'hi pot agafar.
    Si noi, 01/02/2021 4:20 pm
    ERC va pactar 16 ajuntaments, els corruptgents 27 i la Diputació de Barcelona amb la també investigada per corrupció Nuria Marín.
  Veritas 01/02/2021 11:55 am
  Jajajajaja...........................Paraula per paraula, el mateix que deia ERÑ quan els van expulsar del primer tripartit i abans se signar el segon................. Els pobles que no coneixen la seva història repeteixen els seus errors
  62
  160
  Respon
   Ramoneta i puta 01/02/2021 1:39 pm
   T'avergonyeixes del nom que't vam posar els papàs fill meu?
  Ramon 01/02/2021 11:44 am
  Bé, sí, esclar, aquest era el pla. El pla era un govern d'ERColau amb els sociates movent els fils a l'ombra però sense consellers. Així vosaltres podríeu dir aquí que no era un tripartit. I ells calculaven que així sofririen menys desgast a Espanya. Però, ai las!, sabatots, que a mitja cursa els sociates han canviat de cavall! I ara, què? Ara a tornar a prometre ser "els socis més fidels de Catalunya"? Repetireu tercer lloc i gràcies.
  77
  179
  Respon
   Seguidors del Troll Ramon's Official Fan Club 01/02/2021 12:19 pm
   En Ramon sembla sempre d'ERC, n'és un especialista i ho sap tot d'aquest partit... Nosaltres per si de cas votarem ERC.

Nou comentari