El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Roldán: “Torra ja no és el president i no pot convocar cap ple”
  • CA

La líder de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dissabte que el seu grup parlamentari demanarà que es desconvoqui el ple d’urgència previst per a les 17 hores perquè consideren que el president de la Generalitat, Quim Torra, “ja no és diputat ni president de la Generalitat” i, en conseqüència, “no té facultats per convocar-lo”. Roldán ha afegit que el president del Parlament, Roger Torrent, “hauria d’haver actuat en conseqüència” i fer cas a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), però l’ha acusat d'”usar les instituticions com si fos el seu ‘cortijo’ saltant-se el reglament, fet que recorda el ple del 6 i 7 de setembre”.

La portaveu de Cs ha afirmat a més que “és la Diputació Permanent” la que s’hauria de reunir per decidir si se celebra un ple d’urgència o no perquè “estem fora del període de sessions”. “He demanat ja que es reuneixi aquest òrgan que és el que pot dedicir sobre aquestes qüestions, no és la Mesa ni la Junta ni els grups parlamentaris”, ha subratllat Roldán.

Cs ha afegit que espera també l’opinió dels lletrats perquè creu que correspon a la Diputació Permanent decidir sobre la convocatòria d’un ple urgent en aquest període. Roldán ha insistit que la presidència de Torra ha arribat “al final del camí” i l’ha acusat d’haver instrumentalitzat les institucions catalanes a favor de l’independentisme. La portaveu taronja també s’ha referit a la investidura en curs. Per Roldán, que el PSOE pretengui investir Pedro Sánchez amb el suport de partits independentistes és “una barbàrie”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa