El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Roldán reivindica que Cs ha de liderar una coalició electoral constitucionalista a Catalunya
  • CA

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha reivindicat que la seva formació ha de liderar una coalició constitucionalista amb la fórmula ‘millor units’ a les pròximes eleccions catalanes. “Som el referent del constitucionalisme, la primera força de Catalunya i els líders de l’oposició”, ha argumentat en una entrevista a Rac 1. Tot i així, Roldán ha dit que el projecte està en una fase embrionària i que l’important és trobar la fórmula que permeti que “cap vot constitucionalista no serveixi per a res”. Preguntada per Vox, ha dit que el partit s’ha autodescartat de la coalició i l’ha qualificat de “populista”.

Preguntada per si la coalició electoral podria incorporar Manuel Valls, s’ha limitat a dir que s’haurà de parlar sobre això i que el projecte encara està en fase “incipient”. Roldán s’ha dirigit als votants socialistes que no entenen els acords dels darrers temps. “Estic convençuda que hi ha molts votants que no entenen que Sánchez i Iceta prefereixin més pactar amb Bildu i ERC“, ha argumentat.

Sobre la possibilitat que el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, sigui un dels homes forts de la nova executiva d’Inés Arrimadas, Roldán ha dit que desconeix la llista que prepara la líder de Cs i que no ha tingut oportunitat de parlar amb ella. Tot i així, ha apuntat que serien càrrecs orgànics que no són incompatibles en cap cas amb el càrrec de president de Cs al Parlament que exerceix Carrizosa. En referència a la davallada de Cs en les darreres eleccions espanyoles, Roldán ha considerat que el problema no és un tema de posicionament del partit perquè, segons ha dit, sempre han estat al centre i no han canviat. I ha apuntat que segurament no es van saber explicar bé i que van confondre l’electorat provocant una “abstenció massiva”.

No s’ha d’ajornar el MWC

Roldán creu que no s’ha d’ajornar el Mobile World Congress pel fet que empreses del sector s’hagin donat de baixa pel coronavirus però ha lamentat que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no estigui liderant aquesta qüestió. Segons la líder de Cs, caldria que parlés amb les empreses per tal de revertir les decisions i fer una crida a la calma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa