El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Roldán nega que hagi equiparat l’independentisme amb el terrorisme
  • CA

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha negat que hagi equiparat l’independentisme català amb el terrorisme quan va ensenyar a l’hemicicle del Parlament una fotografia de l’atemptat d’ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic. En una entrevista a Ràdio 4, Roldán ha explicat que la seva intenció era avisar d’un possible efecte crida i dir que cal fer memòria per no cometre “errors” perquè, segons ha afegit, “el país ja ha vessat prou sang per idees polítiques”. “Si algú relaciona independentisme amb terrorisme és Torra, que ha de fer una reflexió sobre com tracta persones com Otegi posant una catifa vermella”, ha afegit.

Sobre la polèmica per la fotografia que va mostrar aquest dimecres a l’hemicicle del Parlament en el marc del debat de política general, Roldán ha explicat que ha rebut missatges de persones que van viure l’atemptat d’ETA a Vic donant-li les gràcies per haver-lo recordat. Un fet que, segons Roldán, demostra que Cs està fent bé les coses. Per a Roldán, hi ha una part del moviment independentista que està radicalitzada i ha considerat que cada vegada té més pes dins del moviment. Però ha negat que hagi dit que tot l’independentisme és violent.

La líder de Cs a Catalunya ha insistit que el president de la Generalitat hauria de demanar disculpes per haver defensat els membres dels CDR detinguts i l’ha instat a condemnar la violència. Segons Roldán, no hi ha violència bona perquè sempre és dolenta.

 

“A ningú que estima Catalunya li poden agradar les imatges de l’1-O”

La líder de Cs ha admès que les imatges que es van viure l’1 d’octubre del 2017 durant el referèndum “il·legal” no agraden a ningú. “A ningú que estima Catalunya li poden agradar unes imatges de trencament de la societat. Que hi hagi enfrontament entre catalans no pot agradar a ningú”, ha conclòs. Roldán també ha explicat que la relació del seu grup amb els partits independentistes és més tensa ara que en els darrers anys. Tot i que hi ha “cordialitat i educació” als passadissos del Parlament, la dirigent de Cs diu que ha notat un canvi respecte a l’anterior legislatura. I en aquest context, ha lamentat que costi molt negociar propostes en temes que, en el fons, s’està d’acord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa