El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Roldán defensa haver tret la foto de Vic: “Ho tornaria a fer”
  • CA

La líder de Cs al Parlament, Lorena Roldán, no ha donat mostres aquest dijous de penediment per haver mostrat una foto de víctimes de l’atemptat de Vic en el debat de política general d’ahir, generant una crítica generalitzada, fins i tot del mateix autor de la fotografia, Pere Tordera. Roldán ha dit que no tenia constància de les crítiques del fotògraf però que sí tenia sabia, en canvi, que l’Associació de Víctimes del Terrorisme es personaria en la causa contra el CDR i ha assenyalat que “tornaria a treure aquesta fotografia si serveix per evitar que es banalitzi el terrorisme i la violència”.

[r:1]

“El que vam fer amb aquesta fotografia va ser recordar el passat, advertir Quim Torra del perill que té que surti i escalfi el carrer, no podem oblidar el que ha passat a Catalunya i a la resta d’Espanya, s’ha vessat massa sang i ho hem de tenir present i aquest era l’objectiu de la fotografia: recordar i no tornar a repetir els errors del passat”, ha manifestat Roldán.

Per la líder taronja, “és un error molt greu banalitzar el terrorisme com fan algunes persones, com fa Torra, que van a manifestacions on hi ha càntics de ‘pim pam pum, que no en quedi ni un’, que són propis d’ETA”. Roldán ha insistit que mostrar la fotografia “tenia com a missió” recordar el passat, “els morts i la sang vessada que hi ha hagut”.

D’altra banda, Roldán ha explicat que Cs ha demanat que no s’admetin propostes de resolució de JxCAT, ERC i CUP sobre l’autodeterminació que, segons el partit taronja, van contra la Constitució i se salten les lleis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa