Roberto Alcázar y Pedrín es fan constitucionalistes

Fracàs: només els més convençuts participen en la concentració espanyolista contra Sánchez a Madrid

 

 

 

El més convençut de l'espanyolisme ha sortit aquest matí a omplir la Plaça Colón de Madrid. Un lloc on oneja una immensa rojigualda que es va hissar durant l'Aznarat. Tot i els esforços del triumvirat espanyolista format pels líders del PP, Cs i Vox, Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal, per convertir la manifestació en un gran esclat irredent, no ha estat el que el pronòstic mediàtic de la biosfera madrilenya havia pronosticat. Hi ha hagut punxada.

 

 

Unes 45.000 persones, que en són, però potser no prou que complir el mandat del lema de la protesta: fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa i convocar eleccions. Com si una cosa donés per feta l'altra. A la concentració només hi han assistit els convençuts, fins i tot aquells, que es posen la pinça al nas per defensar la Constitució. ADÑ -Ante Todo España- Falange o Hogar social s'hi han deixat veure desacomplexadament. El públic assistent, prou motivat, s'ha acabat d'excitar carregant contra l'independentisme. Manolo Escobar, salutacions feixistes i una veneració inversemblant per la Guàrdia Civil, la Legió i la Policia han format part d'un menú previsible en aquest tipus de manifestacions. 

 

 

 

 

La concentració no ha registrat aldarulls i més aviat ha passat amb un caire  resignat. Molts dels participants, però, se saludaven amb un "¡Arriba España!" i els més prudents amb un sonor "¡Viva España!". I algun ha entrat amb discussió amb altres ciutadans que lamentaven que els seus veïns es manifestessin amb "feixistes" i "criminals".

 

 

Els polítics han volgut obviar el protagonisme i han deixat que tres periodistes María Claver, Carlos Cuesta i Albert Castillón llegissin un text que demanava eleccions al president del govern espanyol per "haver cedit al xantatge d'aquells que volen destruir la convivència ciutadana". No saben la sort que tenen aquests tres periodistes de no treballar a TV3, aquesta hora ja haurien exhaurit tot el diccionari d'insults i renecs.   

Franco
Una reclamació per evitar l'exhumació de Franco | Quico Sallés

 

 

 

La gent, de diversa edat i brandant amb cofoïsme banderes espanyoles de totes mides, d Tabàrnia, de la Guàrdia Civil i de la Legió,  mostrava una especial visceralitat contra Sánchez. La paraula "traïció" era la més repetida en les converses, així com el clam per unes noves eleccions. Però el que realment escalfava els ànims era cada cop que algun minilíder ubicat pels voltants de Colón deia alguna cosa sobre els catalans.

 

 

De fet, ja no es parla de "catalans" o "d'independentistes" sinó que tot s'englova en un nou genèric: els colpistes. Escoltant les converses dels manifestants es podria arribar a la conclusió que els residents al nord-est peninsular es diuen "colpistes", parlen "colpisià" i tenen per costum fer cops d'estats de tota mena: a l'escola, als tribunals, al Parlament, al futbol o, fins i tot, al bar. El "Puigdemont a prisión" també ha estat una peça imprescindible de la Banda Sonora. El cognom gironí del president a l'exili ha fet rebaixar la visceralitat en aquest tipus de fastos. Fa pocs anys era "Artur Mas, a la cámara de gas", ara es veu que es conformen amb la presó.  

 

 
Un manifestant amb el braç alçat
Un manifestant amb el braç alçat quen asonava l'himne d'Espanya | Quico Sallés

 

La nota més ultra no ha faltat a l'atrezzo de la manifestació. Una de les banderes de Falange era requerida constantment per fer-s'hi fotos com si fos un pal·li entrant a la catedral; la pancarta d'Hogar Social tot un referent geogràfic de la protesta i els càntics habituals com "Yo soy español", "España es una y no cincuenta y una" y el tradicional "No nos engañan, Catalunya es España". Salutacions amb el braç alçat, exlegionaris amb vestits de Vox, un bon gruix de diputats de Ciutadans -aquest matí hi han arribat amb l'AVE-, dirigents del PP i de Vox, l'entrada en el repertori de "Esta constitución destruye la nación" o "Queremos votar" -degeneració del nostrat "Volem Butà", han completat un marc pintoresc d'una manifestació que no ha portat pas a l'apocalipsi. Ni de bon tros. Si Sánchez tenia por de la manifestació, era una por poc fundada.

 

 

Recollida de signatures per impedir que el dictador feixista Francisco Franco sigui exhumat de El Valle de los Caídos, reclamacions d'il·legalització dels partits independentistes o algun clam per suprimir les autonomies han aparegut en escena. L'única novetat de la manifestació és que alguns, emmascarats d'Estat, volen fer passar bou per bèstia grossa i convertir Roberto Alcázar y Pedrín i les "felonías pérfidas" en abrandades imatges del patriotisme constitucional. La Constitució com a baluart de la unitat d'Espanya consagrada en una unitat de destí en allò universal. I al país de la Falange i l'A por ellos ja se'ls hi veu el llautó. L'espanyolisme, aquest matí, ha punxat. 

Legionari
Legionari de Vox | Quico Sallés

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?