Roberto Alcázar y Pedrín es fan constitucionalistes

Fracàs: només els més convençuts participen en la concentració espanyolista contra Sánchez a Madrid
Falange
Una bandera de Falange a la manifestació d'aquest matí a Madrid | Quico Sallés

 

El més convençut de l’espanyolisme ha sortit aquest matí a omplir la Plaça Colón de Madrid. Un lloc on oneja una immensa rojigualda que es va hissar durant l’Aznarat. Tot i els esforços del triumvirat espanyolista format pels líders del PP, Cs i Vox, Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal, per convertir la manifestació en un gran esclat irredent, no ha estat el que el pronòstic mediàtic de la biosfera madrilenya havia pronosticat. Hi ha hagut punxada.

 

Unes 45.000 persones, que en són, però potser no prou que complir el mandat del lema de la protesta: fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa i convocar eleccions. Com si una cosa donés per feta l’altra. A la concentració només hi han assistit els convençuts, fins i tot aquells, que es posen la pinça al nas per defensar la Constitució. ADÑ -Ante Todo España- Falange o Hogar social s’hi han deixat veure desacomplexadament. El públic assistent, prou motivat, s’ha acabat d’excitar carregant contra l’independentisme. Manolo Escobar, salutacions feixistes i una veneració inversemblant per la Guàrdia Civil, la Legió i la Policia han format part d’un menú previsible en aquest tipus de manifestacions. 

 

 

La concentració no ha registrat aldarulls i més aviat ha passat amb un caire  resignat. Molts dels participants, però, se saludaven amb un “¡Arriba España!” i els més prudents amb un sonor “¡Viva España!”. I algun ha entrat amb discussió amb altres ciutadans que lamentaven que els seus veïns es manifestessin amb “feixistes” i “criminals”.

 

Els polítics han volgut obviar el protagonisme i han deixat que tres periodistes María Claver, Carlos Cuesta i Albert Castillón llegissin un text que demanava eleccionsal president del govern espanyol per "haver cedit al xantatge d'aquells que volen destruir la convivència ciutadana”. No saben la sort que tenen aquests tres periodistes de no treballar a TV3, aquesta hora ja haurien exhaurit tot el diccionari d’insults i renecs.   

Franco
Una reclamació per evitar l'exhumació de Franco | Quico Sallés

 

 

La gent, de diversa edat i brandant amb cofoïsme banderes espanyoles de totes mides, d Tabàrnia, de la Guàrdia Civil i de la Legió,  mostrava una especial visceralitat contra Sánchez. La paraula “traïció” era la més repetida en les converses, així com el clam per unes noves eleccions. Però el que realment escalfava els ànims era cada cop que algun minilíder ubicat pels voltants de Colón deia alguna cosa sobre els catalans.

 

De fet, ja no es parla de “catalans” o “d’independentistes” sinó que tot s’englova en un nou genèric: els colpistes. Escoltant les converses dels manifestants es podria arribar a la conclusió que els residents al nord-est peninsular es diuen “colpistes”, parlen “colpisià” i tenen per costum fer cops d’estats de tota mena: a l’escola, als tribunals, al Parlament, al futbol o, fins i tot, al bar. El “Puigdemont a prisión” també ha estat una peça imprescindible de la Banda Sonora. El cognom gironí del president a l’exili ha fet rebaixar la visceralitat en aquest tipus de fastos. Fa pocs anys era “Artur Mas, a la cámara de gas”, ara es veu que es conformen amb la presó.  

 

Un manifestant amb el braç alçat
Un manifestant amb el braç alçat quen asonava l'himne d'Espanya | Quico Sallés

 

La nota més ultra no ha faltat a l’atrezzo de la manifestació. Una de les banderes de Falange era requerida constantment per fer-s’hi fotos com si fos un pal·li entrant a la catedral; la pancarta d’Hogar Social tot un referent geogràfic de la protesta i els càntics habituals com “Yo soy español”, “España es una y no cincuenta y una” y el tradicional “No nos engañan, Catalunya es España”. Salutacions amb el braç alçat, exlegionaris amb vestits de Vox, un bon gruix de diputats de Ciutadans -aquest matí hi han arribat amb l’AVE-, dirigents del PP i de Vox, l’entrada en el repertori de “Esta constitución destruye la nación” o “Queremos votar” -degeneració del nostrat “Volem Butà”, han completat un marc pintoresc d’una manifestació que no ha portat pas a l’apocalipsi. Ni de bon tros. Si Sánchez tenia por de la manifestació, era una por poc fundada.

 

Recollida de signatures per impedir que el dictador feixista Francisco Franco sigui exhumat de El Valle de los Caídos, reclamacions d'il·legalització dels partits independentistes o algun clam per suprimir les autonomies han aparegut en escena. L’única novetat de la manifestació és que alguns, emmascarats d’Estat, volen fer passar bou per bèstia grossa i convertir Roberto Alcázar y Pedrín i les “felonías pérfidas” en abrandades imatges del patriotisme constitucional. La Constitució com a baluart de la unitat d'Espanya consagrada en una unitat de destí en allò universal. I al país de la Falange i l’A por ellos ja se’ls hi veu el llautó. L'espanyolisme, aquest matí, ha punxat. 

Legionari
Legionari de Vox | Quico Sallés

 Comentaris
Joana
Als polítics escollits a Catalunya, que es manifesten amb feixistes contra Catalunya els hem de pagar el sou? Què hi diu Sr. Torrent?
Andreuza
Qui amb un dit de fron, vodria un futur per els nostres fills amb aquesta gent? Fotem el camp ràpid!!!
Arnau
Enhorabona per la teva professionalitat com a periodista, Quico. Un crònica molt objectiva JAJAJA a l alçada dels teus hiperventilats lectors i hooligans
Remigio II
La pollastreria ha sortit escaldada. Quina tifa més gran .
tanatorio
tras la fiesta de los "zombies party" , hemos tenido mucho trabajo para recoger restos de momia o trozos momificados , ¿quien nos paga las horas extra ? ¿ quien ? !!!.
EL IMPERIO DONDE NUNCA SE PONIA EL SOL
El principio de autodeterminación de los pueblos (aunque su formulación jurídicopolítica no apareció hasta pasada la 1ª Gerra Mundial) acabó con el imperio hispánico, sí, el previo a la España constitucional actual. Conquistar pueblos de forma sanguinaria, someterlos mediante la represión más feroz, expoliarlos, negar sus derechos, etc... tiene ese problema, un día ese pueblo despierta, acaba con la dominación y pasa a ser un pueblo libre: Flandes, México, Ecuador, Uruguay, Argentina, Filipinas
Desde cuando los del aguilucho son constitucionalistas
Si de ellos dependiera volverian a ilegalizar el divorcio. Las únicas armas contra el nacional-catolicismo falangista son la cultura de la clase obrera.
marbosch
El que s'hauria d'haver fet era tancar la plaça i els qui eren dins (homo fatxus) aillar-los, són un perill per a la resta dels homo sapiens.
Aureli 1
Quina vergonya tenir aquests veïns . L ' apaÑa més ronyosa i casposa s'ha deixat veure de nou . Si la UE realment fos.un ens seriós i no una banda de col.legues , hauria d'expulsar del club a membres com aquests .
Joan
Quico, em sembla poc objectiva la teva crónica del dia d'avui. La teva obligació, com a prifessional, és informar bé. Negar que la plaza Colón i els seus carrers adjacents eren plens de gom a gom és una mentida. Ens agradi o no, així ha estat.
TSSO
Només 45000 assistents! Joan, sí, la plaça era plena. Pensa que els han pagat el viatge. Aquí ens paguem el viatge i ens ajuntem un milió i mig. Cal dir que ells ja tenen un estat. La crònica és correcte
pep - manresa
Joan, si ni tan sols les imatges proporcionades pels partits organitzadors podien dissimular els molts espais buits que hi havia a la mateixa plaça, com vols que els carrers adjacents estiguéssin plens?, només calia veure una imatge aèria, no han aconseguit ni tan sols omplir la plaça, la xifra de 45.000 donada (ull!) per la "polisia nasional" és mooolt generosa.
Als catalans no ens cal que ens paguin el viatge ni el entrepà de choped, per anar a on calgui a defensar als nostres polítics i la nostra diada! Un exemple...Brusseles! Aquets garrulos han de fer el mateix i no hi va ni el apuntador....entre altres cosses perquè com que son muy españoles, només saben la llengüa del imperio i justet...
En Joan té d'anar a l'oculista
Tu veus alguna vegada a un francès, o anglès,o d'allà on tu vulguis, fent una manifestació a París dient que son francesos, o el mateix a Londres amb els anglesos dient que son molt anglesos? Que passa amb Espanya?Passa que aquests de la bandereta son castellans que van fer l'invent d'Espanya per disfressar la seva hegemonia absolutista contra els demés pobles de la península Ibèrica. El rebuix a l'imperialisme castellà és evident tot i els esforços durant segles de castellanització.
Nuria de Mexic
Una manifestació a Madrid per dir que son espanyols. Inaudit, surrealista. Ni a Mexic a la pitjor epoca del PRI haviem vist coses com aquesta. Es la prova mes forta de que Espanya no existeix: "dime de lo que hablas y te diré lo que no tienes". Espero que a Europa comencin a entendre quina mena de cosa es aquesta Espanya que acolleixen amb tan d´entusiasme els impresentables politics de Brusel.les.

envia el comentari