El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera vol que només els partits amb més d’un 3% de vots tinguin representació al Congrés
  • CA
Albert Rivera, en un acte a Castella-La Manxa | Europa Press

 

 

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advocat per retirar les subvencions i els fons públics que reben els partits polítics a aquelles formacions “que reivindiquen la violència”, en al·lusió als partits independentistes catalans. Així ho ha assegurat Rivera en una entrevista en La Sexta, on ha descartat optar per la il·legalització.

 

Els fons públics han de ser només per als quals respectem la convivència“, ha asseverat, al mateix temps que ha defensat no haver renunciat “al centre polític”, una posició que, per contra, considera que sí “ha abandonat” el PSOE, alhora que s’ha “esborrat del constitucionalisme”.

 

Malgrat que ha afirmat haver “patit” els efectes de la llei electoral espanyola, que “perjudica” els partits nous que s’incorporen a l’escenari polític, Rivera ha proposat obtenir un mínim de vots del 3% perquè un partit obtingui representació en el Congrés, un percentatge que ni PDeCAT, ERC o PNB van aconseguir en els últims comicis. Per al líder de Ciutadans, una mesura d’aquestes característiques permetria que només les formacions polítiques amb una certa representació dels ciutadans puguin formar part de les decisions que es prenen en el Congrés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa