El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera pinta una Catalunya “arrasada” pel “tsunami separatista”
  • CA

El president de Cs, Albert Rivera, ha pintat aquest divendres una Catalunya “arrasada” per un “tsunami separatista” en un acte amb els diputats taronja del Parlament on ha commemorat el segon aniversari del ple del 6 i 7 de setembre del 2017 que la formació unionista considera un “cop d’estat”. Rivera ha fet referència així a la nova campanya de l’independentisme, el #TsunamiDemocràtic, i ha acusat els partits que volen la independència d’haver acabat amb el comerç, les institucions “i el més important d’una democràcia, la convivència”.

Rivera s’ha reunit amb els diputats de Cs al Parlament, en una trobada on també hi havia la portaveu del partit al Congrés, Inés Arrimadas, i la líder a Catalunya, Lorena Roldán. D’aquesta manera el partit espanyolista ha volgut subratllat el segon aniversari del ple en què es van aprovar les lleis de desconnexió que van permetre fer el referèndum de l’1 d’octubre. Rivera ha recordat aquells dies afirmant que “per sort la democràcia, la justícia i els demòcrates van defensar els nostres drets durant aquell cop d’estat en ple segle XXI, un cop que està sent jutjat als tribunals i els autors del qual han de complir les condemnes si finalment els condemnen”.

El president de Cs ha acusat Torra de voler que el que va passar quedi en l’oblit quan, a parer seu, va ser “un atac de tal magnitud” que obliga a recordar-ho per “reivindicar la democràcia espanyola i l’autonomia catalana dins d’Espanya i Europa”. Rivera ha advertit al president de la Generalitat que si insisteix per la via actua acabarà havent de marxar del país o bé empresonat. “En democràcia només hi ha dos camins: complir o incomplir les lleis, nosaltres estem sempre al costat de la democràcia i davant dels que volen trencar-la”, ha manifestat Rivera.

En la seva diatriba contra l’independentisme, Rivera ha volgut matisar dient que a Espanya qualsevol pot votar el partit qui vulgui i que el que es jutja al Tribunal Suprem no són idees sinó delictes. “Nosaltres no respectem els delinqüents que des de la política volen trencar les lleis que ens ajuden a conviure entre tots”, ha remarcat el polític espanyolista. Rivera ha reivindicat la necessitat de recordar els fets perquè “no torni a passar” i perquè “els catalans ens puguem tornar a donar la mà” al voltant “del millor projecte de la democràcia” que és, ha dit, “la Constitució, l’Estatut i els tractats de la UE”.

Rivera ha afegit que Cs està preparat per tornar a eleccions i que la nova líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, compta amb el seu absolut suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa