Rivera justifica els qui “es prenen la justícia per la seva mà” després dels fets de Vic

El líder de Ciutadans adverteix a Sánchez que si l'Estat "desapareix" de Catalunya ell serà "el responsable de tot el que passi"

 

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit aquest dilluns que si l’Estat “desapareix” de Catalunya alguns “es prenen la justícia per la seva mà”, com va fer el conductor que aquest diumenge va irrompre amb el seu vehicle a la plaça Major de Vic (Osona) i va destrossar algunes de les creus grogues que hi havia col·locades per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn segur dels exiliats en un moment on diverses persones eren a la plaça i als locals comercials propers. Rivera ha considerat que aquests fets són conseqüència d’un estat espanyol que no protegeix els catalans no independentistes i ha reiterat que “perquè ningú es prengui la justícia per la seva mà ni se li acudeixi intentar fer allò que no fa l’Estat, l’Estat ha d’actuar. Si desapareix, no protegeix i no fa complir la llei, correm el risc que es trenqui la convivència“, ha declarat durant una roda de premsa a la seu de Cs després de la reunió de l’Executiva permanent.

 

En aquest sentit, Rivera ha assenyalat directament el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considerant que si el líder socialista continua “mirant cap a un altre costat” en comptes de “fer complir la llei”, serà “el responsable de tot el que passi a Catalunya”, incloent fets com els de Vic, que ha definit com a “situacions desagradables”. Segons el líder de la formació taronja, el govern espanyol hauria d’actuar quan “l’independentisme ocupa l’espai públic”. Rivera ha estat contundent amb Sánchez: “el que ha de fer és actuar; i si això implica que no pot estar de lloguer a La Moncloa, que ho assumeixi” perquè quan depèn dels vots dels diputats independentistes i de Podemos “ho paguen els catalans no independentistes”. El president de Ciutadans ha aventurat que a la tardor els independentistes “seguiran desafiant l’ordre constitucional”, sobretot després del triomf de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’assemblea del PDeCAT que es va celebrar aquest cap de setmana passat. Sobre la presència de símbols reivindicatius a diferents espais arreu de Catalunya, Rivera ha afirmat que “els separatistes ocupen platges, places i la balconada de la Generalitat” i s’ha preguntat “on queden els drets dels catalans que no són separatistes? A les escombraries?”.

 

Així mateix, ha afirmat que l’Ajuntament de Vic i la seva alcaldessa, Anna Erra, que es personarà contra el conductor del cotxe que va envestir les creus grogues acusant-lo d’un delicte d’odi, “no actua” davant d’aquesta “ocupació” i que “fins i tot prevarica”.

Nou comentari