El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera diu que “amb més privilegis i recursos el nacionalisme encara serà pitjor”
  • CA

 

El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, ha assegurat aquest dissabte que “el nacionalisme és insaciable” i que “amb més privilegis, eines i recursos encara serà pitjor“. En un discurs a Palma en el marc de la plataforma ‘España ciudadana’, Rivera ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que no pot “normalitzar” el que passa a Catalunya i s’ha mostrat contrari a una estratègia per intentar “apaivagar” la situació. “Algú es pensa que Junqueras, Torra o Puigdemont es conformaran amb un copet a l’esquena i mitja competència? Volen liquidar el país”, ha dit Rivera. Segons ell, no es pot governar Espanya “com un intercanvi de cromos amb els nacionalistes”.

En el seu discurs, el dia abans que el president espanyol Pedro Sánchez rebi el president Quim Torra a la Moncloa, Rivera ha reclamat al líder del PSOE que no prengui “el camí fàcil” sinó “el correcte”. Segons Rivera, no es pot tirar endavant “de manera ingènua” la idea d’una “nació de nacions”. “La majoria de països pròspers del món són una nació, no 50 o 24”, ha dit Rivera, remarcant que cal “combatre” el nacionalisme i no “seguir fent el mateix” que en els últims 40 anys.

 

Rivera ha dit que s’han de “prendre mesures” en l’educació, la sanitat i els mitjans de comunicació públics perquè “no es pot deixar que el nacionalisme copi l’espai públic”. “A l’Espanya que jo vull, l’últim poblet de Girona és tan espanyol com el Passeig de la Castellana“, ha remarcat el líder de Cs, que ha carregat també contra les crítiques al rei Felip VI. “No pot ser que hi hagi llocs d’Espanya que el cap de l’Estat no pugui trepitjar, però quin país és aquest?”, s’ha queixat Rivera, que ha dit també que les llengües “mai poden ser una barrera” per exercir els drets laborals. “A l’Espanya en què crec ningú demana perdó per ser espanyol o per escollir la llengua comuna”, ha defensat. Segons Rivera, “costarà temps” però Espanya ha arribat a un “punt d’inflexió” on “cal entendre que ja no val “apaivagar” els moviments nacionalistes sinó “combatre’ls a nivell intel·lectual, polític i social”.

 

L’exprimer ministre francès Manuel Valls també ha participat a l’acte de Palma, on ha assegurat que la llengua “no pot servir per dividir” ni per impulsar una política “racista, supremacista, de societat petita”. Segons Valls, “els que volen trencar Espanya són els mateixos que volen trencar Europa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa