Rivera creu que Fiscalia hauria d'actuar d'ofici pels fets a Errenteria

Diu que podria haver passat una "desgràcia"

 

El president de Cs, Albert Rivera, ha dit que la Fiscalia hauria d'actuar d'ofici veient les gravacions de la protesta de diumenge a Errenteria, al País Basc, contra l'acte electoral del partit taronja i ha afirmat que sense l'actuació de la policia basca, l'Ertzaintza, podria haver passat una "desgràcia". Rivera ha dit aquest dilluns al migdia pujat a una moto en un acte amb associacions de motoristes des de la Sierra de Madrid que va veure "molt d'odi" i va sentir "impotència" i "por" pels companys de partit que van assistir al míting però també "orgull de ser constitucionalista". Segons el líder de Cs, la protesta de veïns al feu de l'esquerra abertzale va permetre que "tota Espanya" veiés "què és l'odi i què és el nacionalisme" i espera que sigui "un motiu més per anar a votar Cs".

 

Fonts del partit han reconegut que creuen que la protesta contra Cs i els disturbis que hi va haver a Errenteria pot suposar un impuls per al partit durant la campanya. Rivera ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha avisat que els mateixos que insulten i amenacen són l'entorn dels "socis d'investidura" de Sánchez. "No permetrem que ens facin fora de la nostra terra", ha dit Rivera. 

 

"Els darrers 40 anys s'ha donat massa ales al nacionalisme i hem generat molt d'odi al que significa la Constitució i Espanya", ha afirmat, i ha dit que si és president del govern espanyol promourà un "pla per recuperar la convivència" a Catalunya i al País Basc. Sobre l'actuació de la Fiscalia, fonts del partit han descartat acudir-hi pel fet que estan immersos en la campanya però han apuntat que hi veuen delictes d'amenaces i d'odi.

 

"No podem assumir que la violència es converteixi en normal, que rebentar un acte d'un partit sigui normal", ha dit Rivera, que ha assegurat que passa "molt". Segons el líder del partit taronja, aquests fets i altres 'escraches' marquen "un abans i un després" i ha recordat els "insults, les puntades de peu, les cares d'odi" que va veure diumenge.

 

 

Rivera ha criticat la reacció de PSOE: "Ens marca el camí cap on no volem anar", ha assegurat. També ha carregat contra Podem i el seu secretari d'Organització, Pablo Echenique, per haver dit que Cs va anar a Errenteria a provocar. Rivera ha exigit al líder de Podem, Pablo Iglesias, que "demani perdó" per les declaracions i se solidaritzi "amb qui rep insults" i condemni els fets. "Sempre legitimen als que generen violència", ha dit el líder de Cs.

 

Rivera s'ha pujat a una moto aquest dilluns acompanyat d'una vintena de motoristes al Puerto de la Cruz Verde, on hi ha el mirador dedicat a Angel Nieto. El líder de Cs ha promès que en els primers tres mesos al govern espanyol suprimirà les barreres de protecció "assassines" de les carreteres als punts negres que provoquen la mort de multitud de motoristes per posar-hi un altre tipus de protecció així com a millorar el manteniment de les vies. "Soc un dels vostres", ha dit Rivera assegut a una moto de gran cilindrada després de conduir-la per la Sierra.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?