El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera avisa d’un possible delicte de prevaricació si el Parlament rebutja la inhabilitació de diputats
  • CA

 

El president de Cs, Albert Rivera, ha subratllat aquest dilluns que el Parlament ha d’executar l’acte del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que suspèn de càrrec públic el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, i cinc investigats més en relació amb el procés independentista que mantenen les seves actes de diputat, i ha advertit que els qui s’hi neguin poden incórrer en un delicte de prevaricació. “El jutge Llarena ha pres una decisió i el Parlament català no ha de decidir, ha d’executar la decisió del jutge i ha de suspendre tots aquests diputats”, perquè “un Parlament regional no es dedica a esmenar decisions judicials, es dedica a acatar-les i executar-les”, ha declarat a Sevilla, on Cs ha presentat els seus vuit caps de llista per a les properes eleccions autonòmiques d’Andalusia.

Rivera ha assenyalat que això “ha de quedar molt clar” perquè “algú podria cometre fins i tot un delicte de prevaricació si no assumeix les decisions del jutge Llarena” sobre els líders independentistes processats per un delicte de rebel·lió. A més, el líder de la formació taronja ha expressat el seu “respecte i admiració” cap a Llarena i cap a tots els jutges, fiscals, càrrecs públics i ciutadans en general que estan “donant la cara” malgrat que “aguanten cada dia la pressió i fins i tot l’assetjament i enderrocament dels radicals separatistes”.

“Quiosquet polític” per Puigdemont

 

A la roda de premsa a Sevilla també ha participat la portaveu de l’Executiva de Cs i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, a la qual han preguntat pel nou moviment polític del president de la Generalitat, Quim Torra, i del seu predecessor en el càrrec Carles Puigdemont, que han denominat ‘Crida Nacional per la República’. “A mi el que facin els seguidors de Puigdemont a nivell polític no m’interessa gaire, però que els diners públics de tots els catalans s’estiguin destinant a donar un quiosquet polític a Puigdemont després de donar un cop contra la democràcia, violar els drets de milions de catalans i fugir em sembla indignant”, ha indicat.

 

Així s’ha pronunciat Arrimadas sobre la petició de Puigdemont de disposar d’un despatx i d’altres recursos humans i materials que li correspondrien com a expresident català, sobre la qual ha preguntat al president del Govern, Pedro Sánchez, “què en farà”. “Seguirà mirant a un altre costat mentre Puigdemont té un quiosquet polític, mentre els partits separatistes diuen que no compliran la resolució de Llarena”, mentre a Ciutadans “no se’ns vol permetre ni caminar pels carrers de Canet perquè surt l’alcaldessa d’ERC a dir que ens n’hem d’anar i que no som benvinguts? Li sembla normalitat tot el que estem sofrint a Catalunya?”, ha plantejat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa