Rivera aposta per crear una "aliança forta" amb Macron per a les europees

El líder de Cs demana al congrés d'ALDE ser "generosos" i "obrir els braços" a En Marche
Albert Rivera a Barcelona
Albert Rivera a Barcelona | Twitter @CiutadansCs

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha apostat aquest divendres per crear una "aliança forta" entre els liberals europeus i noves formacions com En Marche del president francès Emmanuel Macron de cara a les eleccions europees del proper mes de maig. Durant un discurs a la inauguració del congrés dels liberals europeus (ALDE) que se celebra a Madrid, Rivera ha demanat als seus socis que siguin "generosos" per "obrir els braços" a Macron. Fins ara, el president de França no s'ha inscrit a cap partit europeu, tot i que manté contactes amb els grups liberals a Europa. "Estic disposat a arribar a compromisos", ha dit Macron.

 

Per ara, els liberals europeus no han escollit un candidat a la presidència de la Comissió Europea, a diferència dels populars, que dijous van designar l'alemany Manfred Webeer, i els socialdemòcrates, que tenen un sol candidat, l'actual vicepresident de la CE, Frans Timmermans.

 

De fet, alguns dels dubtes de la formació liberal a l'hora de designar candidat poden derivar-se, precisament, de la imprecisió sobre si Macron donarà suport o no a la formació. Fins ara, els liberals han estat uns ferms defensors del procés d'elecció del president de la Comissió Europea a través de l'anomenat procés del Spitzenkandidaten, segons el qual cada partit polític europeu designa abans dels comicis europeus un candidat que, si és del partit guanyador, es converteix en el nou president de l'executiu comunitari.

 

Però el procés no està escrit enlloc, és un simple compromís polític, i si alguns grups, com el Partit Popular Europeu, defensen que ha de ser escollit president de la CE el candidat del partit més votat, d'altres defensen que sigui el de la formació que aglutini més suports a l'Eurocambra, independentment de si és la primera força o no. En tot cas, i per complicar-ho encara més, l'última paraula és, sempre, dels estats membres. I el president francès, Emmanuel Macron, no és massa partidari del sistema.

 

Fins ara, els liberals havien optat per presentar a les europees, com a cap de cartell, el seu líder a l'Eurocambra, el belga Guy Verhofstadt. Però Macron, segons apunten mitjans europeus com 'Politico', preferia com a candidates pesos pesants de la Comissió com la liberal danesa Margrethe Vestager.Comentaris
Malas compagnias
Macron aliado con la extrema derecha espagnola...?
Capelladí
La millor aliança que es pot fer amb el macron és enviar els borbons cap a França, que és d'on van vindre, sense bitllet de retorn i amb prohibició de tornada.
ALDE, EL FACISMO DE FRANCO-RIVERA
Macron aliadao del BORRACHO VALLS? pOBRE TONTORRON RIVERA DE FAINE, no sabe que en Francia a los borrachos los expulsan pa españa, tierra de borrachos como Valls, el botellon. Rivera, menos alcohol, menos droga, menos suciedad, menos pocilga ciudadana, un partido de facistas, franquistas y liberales de Franco
Pouvre Macron.

envia el comentari