En risc la continuïtat d’un dels alcaldes més importants per a ERC

La continuïtat d’un dels alcaldes més importants d’Esquerra Republicana està en entredit. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, no ha superat la moció de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos 2022 i ara s’obre un termini d’un mes per tal que els grups a l’oposició trobin un candidat alternatiu per substituir-lo. Si no s’arriba a aquest consens, els pressupostos s’aprovaran automàticament i els comptes per a l’any que ve també. La moció de confiança ha estat rebutjada amb els 13 vots dels regidors del PSC, el PPC i no adscrits, i l’abstenció dels 2 regidors del Comú de Lleida. Només han votat a favor els 12 regidors d’ERC i Junts.

Pueyo ha alertat de la “temeritat” que suposa bloquejar els comptes i també s’ha mostrat disposat a negociar amb els veïns un Pla d’usos sobre el futur alberg per a temporers de Pardinyes, una de les qüestions més polèmiques del seu mandat. Pueyo ha centrat el seu discurs en un dels punts de discòrdia que han portat a aquesta situació, l’equipament per a múltiples usos que s’ha de construir al barri de Pardinyes per acollir, entre d’altres, temporers sense sostre durant la campanya de la fruita. L’alcalde ha assegurat que estan disposats a “negociar” i establir un diàleg amb tots els veïns del barri i la ciutat sobre com ha de ser el Pla d’Usos d’aquest alberg, el qual ha recordat, que tindrà més funcions a banda de la d’acollir temporers.

En la mateixa línia, la tinent d’alcalde i portaveu d’ERC, Jordina Freixanet, ha remarcat que no volen ningú dormint al carrer a la ciutat de Lleida. Conscient que l’equipament neix “incomplet”, s’ha mostrat convençuda que “és l’inici del camí” i que hi haurà canvis, per la qual cosa ha demanat que no es doni “espectacle”

El bloqueig de l’oposició als pressupostos, “una temeritat”

Miquel Pueyo ha basat les seves intervencions en posar èmfasi en la importància dels pressupostos 2022 que de moment no prosperen pel bloqueig de la oposició que ja en el Ple extraordinari del 10 de desembre van quedar tombats i això va motivar la presentació del vot de confiança que aquest dilluns s’ha debatut en el Ple ordinari del desembre. Pueyo ha remarcat que els comptes han de servir per tirar endavant la ciutat en el moment “més difícil” des de la Guerra Civil i per això, són tant elevats, estipulats en 196,1 milions, prop de 29 milions més que enguany, un 17,2%.

L’alcalde ha alertat del risc que suposaria no aprovar els comptes per perdre els fons Next Generation i ha demanat als grups que se centrin en tenir uns pressupostos, tal com ha passat a la Diputació de Lleida, a la Generalitat o a l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, ha avisat que el bloqueig és una “autèntica temeritat” i un “impacte” per a l’economia lleidatana, tal com els ho han manifestat els sectors sindicals i empresarials de la ciutat.

El tinent d’alcalde i portaveu de Junts, Toni Postius, ha reafirmat el seu suport a l’alcalde Pueyo en la qüestió de confiança i ha posat en dubte que en el termini d’un mes, formacions “molt heterogènies” proposin un candidat viable per substituir-lo. Per això, ha lamentat que al final s’acabin perdent unes “setmanes vitals” per abordar projectes que actualment tenen entre mans i que la ciutadania no ho acabi entenent.

Nou comentari