El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Riera, a Torra: “El seu Govern està en crisi”
  • CA

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha aprofitat la seva intervenció al ple durant el debat pels canvis al Govern per carregar contra l’actitud i la gestió de l’executiu de Quim Torra. En aquest sentit, dirigint-se al president, ha conclòs que “el seu Govern està en crisi, i capgirar la situació mereixeria una crisi de Govern”. Riera ha lamentat que les “violències masclistes” que van provocar el relleu del conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, “no s’hagin abordat adequadament”. I ha afegit que durant la crisi del coronavirus s’hagi “actuat tard” en les residències i es “continui garantint el negoci amb la sanitat”, així com que ERC i JxCat es barallin al Govern i “no plantin cara a la recentralització” de l’Estat.

A la seva intervenció, l’anticapitalista ha reclamat aquest canvi de rumb complet després d’admetre que “de vegades” Torra fa propostes o exigeix al govern espanyol algunes qüestions que encaixen amb les reivindicacions de la CUP. “Però no passa de ser un brindis al sòl o un clam en el desert, perquè el seu Govern continua plegant-se davant els bancs, i no s’enfronta a l’Estat per actuar amb sobirania”. A més, ha criticat que JxCat i ERC “negociïn molles amb el govern espanyol, que s’apressa a esfondrar les poc fundades opcions de diàleg”. I també el “constant enfrontament entre els socis de Govern”.

Parlant concretament de com es va abordar el cas de presumpte assetjament sexual al Departament d’Exteriors, Riera ha admès que “el patriarcat i les violències masclistes estan presents a totes les organitzacions“, i ha recordat que a la CUP s’hi ha trobat i “han fet autocrítica i s’esforcen per prevenir i eliminar” aquestes pràctiques. Però ha lamentat que “el Govern va actuar tard i va sostenir en el temps violències masclistes intolerables i insostenibles”. “És greu que no s’activés el protocol malgrat tenir indicis clars”, ha criticat, tot afegint que cal “preguntar-se per a què serveix un Govern que no està a l’alçada d’aquestes necessitats i reptes”.

Emmarcat en el debat dels canvis per la covid-19, Riera ha considerat que el Govern ha estat “incapaç de plantar cara a la recentralització de l’Estat amb l’excusa de la pandèmia“. “El Govern no està responent revertint les retallades en salut i afers socials, ni amb mesures fermes que garanteixin que cap persona es quedarà enrere, i que obliguin el capital i els bancs a pagar la factura”, ha dit.

Pel que fa als canvis en la gestió de les residències de gent gran, Riera ha defensat que el que cal “és un canvi de model” per fer els centres “plenament públics i amb més recursos”. “I vostès segueixen garantint el negoci de la sanitat i de grups privats”, ha lamentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa