Riera: "No facilitarem un govern que es dediqui a fer autonomia i ajorni la República encara que hi hagi 'pressing CUP'"

Augura un escenari de "confrontació permanent" durant anys i creu que s'ha d'assumir la repressió d'un Estat "violent"
El diputat de la CUP Carles Riera
El diputat de la CUP Carles Riera | Jordi Borràs

El candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat, Carles Riera, ha insistit en la via unilateral com l'única possible per posar en marxa la República. En una roda de premsa a l'ACN, Riera assegura que la CUP no facilitarà la constitució d'un govern que es plantegi fer autonomisme des del Parlament i opti per ajornar la República, encara que es doni un context de 'pressing CUP' després del 21-D. Riera també ha augurat que la construcció del nou estat suposarà una situació de "confrontació permanent" que s'allargarà alguns anys: "El franquisme i el feixisme campen amb absoluta impunitat i haurem de resistir i assumir la repressió violenta".


El cap de llista de la CUP basa en la unilateralitat per a l'aplicació de la República, la desobediència del 155 i el desenvolupament d'un pla de govern republicà al servei de les classes populars les línies vermelles dels anticpitalistes a l'hora de facilitar o participar en la construcció del govern que pugui sorgir del 21-D. Riera rebutja qualsevol altra opció perquè considera que no hi ha cal altra via possible. Sobre les propostes de diàleg que plantegen la resta de partits independentistes, el líder de la CUP avisa: "No sabem veure aquest escenari en el marc constitucional. Si ens expliquen una solució l'escoltarem, però fins ara no l'hem vist".
 


El líder cupaire diu que si hi ha 'pressing CUP' per fer autonomisme i ajornar l'aplicació de la República, la CUP "no hi serà". "Sabem perfectament que el camí no serà fàcil, però ens hem de recuperar del cop d'estat i recuperar la iniciativa" avisa Riera, en al·lusió directa a ERC i JxCat. Riera avisa als altres partits independentistes que cal ser "coherent" i que "no es poden aplicar polítiques de gestió autonòmica". Si ho fan, diu, "considerarem que han deixat de ser independentistes". Carles Riera assegura que el vot a la CUP és, en aquest sentit, l'únic que no dona lloc a l'equívoc.
 

Amb tot, el líder de la CUP augura un escenari complex de tensió i enfrontament: "No tenim cap mena de dubte que si emprenem camí de l'1-O, continuaran aplicar el 155. El Govern va cometre un error de diagnosi perquè les eines previstes no eren les pròpies per fer-ho en rebel·lia", reconeix. Ara, explica, aquest "somni" ja no existeix i assumeix que la construcció del nou estat s'haurà de fer en la "confrontació permanent". El cap de llista de la CUP preveu que el conflicte s'allargui "anys" en els que caldrà mantenir la "lluita no violenta". Malauradament, però, augura que s'haurà d'assumir una "repressió violenta".
 

Comentaris
JRRiudoms
És molt fácil pontificar sense prendre cap responsabilitat. I encara té les penques de parla "pressing-CUP", quan han estat ells qui han posat Pals i pedres a les rodes del govern català. Atentament
Gran part del mal ha estat fer cas a la Cup i el seu referèndum. Com diuen ells contradient-se, no hi havia cap pressa, la cosa va per llarg. La Cup es veu que es troba còmoda en un escenari de repressió, sembla que en visquin d'això, però construir un país nou amb un 49,9 per cent de gent contrària molts d'ells perillosos, no és tasca fàcil, suposant que hi hagi un 50,1 a favor... Però ells rai, i PPCC amunt i bla bla...
Solució Irlandesa
Això s'acabarà a la irlandesa. Un estat refugi per a la nació catalana allà on hi ha les majories. És això el que caldrà defensar i l'única cosa que Europa s'avindrà a negociar ( Ñ no és clar ) I si no ho fem així ni això. Les fronteres canvien amb el temps, Lituània anava fins el Mar Negre i mira ara. Siau PPCC, ah, i Andorra no ha estat mai PPCC. És una nació sobirana de fa molts anys
Solució irlandesa
Andorra és una nació, parlen català, això sí, però una nació. També parlen alemany a Austria o Liechtenstein. Tan costa d'entendre?
Quina república?
Encara hi ha tontos que creuen la república? No us han dit que és simbòlica? No veieu que no va enlloc; i que és una manera de que els polítics independentistes continuin cobrant els seus sous de parlamentaris autonòmics mentres es riuen a la vostra cara?

envia el comentari