El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Riera nega les acusacions d’Arrufat: “Des de la CUP no s’amenaça ningú”
  • CA

El portaveu dels anticapitalistes, Carles Riera, ha dit aquest diumenge que “des de la CUP no s’amenaça ningú”, quan se li ha preguntat per les acusacions que ha fet l’exmembre de l’organització, Quim Arrufat, sobre la gestió dels presumptes abusos sexuals a partir de protocols interns.

En declaracions al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Riera ha defensat els protocols de la CUP i ha dit que no són un invent de l’organització, sinó que “vénen del moviment feminista” i compten “amb l’actuació d’expertes externes en la resolució d’aquest tipus de conflictes” amb la “màxima cura i respecte per tothom”.

Riera ha admès que els protocols són un mecanisme “complementari” i que estan obligats a aplicar-los “amb discreció”, però que les persones afectades sempre tenen el dret d’acudir a la justícia ordinària. “Està a les seves mans i és el seu dret sempre”, ha subratllat.

El portaveu cupaire ha dit que la CUP té més pressió pública sobre el tema precisament perquè té els protocols i es pren aquests temes de forma seriosa.

Arrufat, que va marxar de la CUP, va dir dies enrere que l’organització el tenia amenaçat en el marc d’un procés de presumptes abusos sexuals dels quals se l’acusava, segons va publicar el diari Ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa