Riera (CUP) proposa un sector públic fort davant la "gestió desastrosa" de l'Estat

El cap de llista de la formació anticapitalista reitera que no donarà suport a cap Govern autonomista
El cap de llista de la CUP, Carles Riera, diposita un clavell a la reixa de l'institut Jaume Balmes de Barcelona
El cap de llista de la CUP, Carles Riera, diposita un clavell a la reixa de l'institut Jaume Balmes de Barcelona | ACN

En cap de llista per Barcelona de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent a les eleccions de 21-D, Carles Riera, ha defensat aquest dijous un sector públic fort i potent que millori la "gestió desastrosa" de l'estat espanyol i de les empreses privades i ha proposat un retorn de les infraesctructures a la gestió pública a través de decrets de la República. En declaracions a RAC1, l'exdiputat al Parlament ha definit la gestió de les infraestructures catalanes per part de l'Estat de "colonial" i ha defensat, en el marc de la República Catalana, la creació d'un sector públic molt més robust, que considera que permetria una eficiència més gran, un benefici social major i la sobirania popular. Com a exemple, ha posat la banca pública, establerta a la Llei de Transitorietat i que faria que els catalans fossin "menys vulnerables" davant les decisions que pugui prendre la banca privada.


Riera ha defensat, a més, un sistema fiscal just i redistributiu, una política d'acollida de la immigració "molt potent" i ha advertit, un cop més, que la construcció de la República exigeix un procés continu de desobediència envers l'estat espanyol. En aquest sentit, ha afirmat que la il·legalització de la CUP "és un dels escenaris de l'Estat" que tenen "damunt la taula". De cara als escenaris que puguin resultar de les eleccions del 21-D, l'exdiputat ha deixat molt clar que la formació que representa no donarà suport a cap Govern que tingui com a objectiu aplicar l'autonomia, i que anirà a la cambra catalana a "continuar la tasca interrompuda pel cop d'Estat" de l'article 155 de la Constitució espanyola. En aquest sentit, Riera ha dit que si una majoria independentista vol continuar la construcció de la República amb l'aplicació de la Llei de Transitorietat, tindrà el seu suport fins i tot, i si cal, entrant al Govern, però que si es tracta de continuar amb l'autonomisme, no podran "comptar amb ells".

Comentaris
Si si si votarem la cup per restaurar la república Catalana
Pues con ese programa
Lo único que está pidiendo es que el artículo 155 no se deje de aplicar y que la comunidad esté intervenida para los restos. Esta gente es vieja para decir tantas chorradas. Realismo, por favor.

envia el comentari