Riera (CUP): "Un candidat molt lligat orgànicament al PDeCAT no ens facilita les coses"

El líder cupaire lamenta que el president del Parlament de Catalunya hagi "reculat" en dues ocasions suspenent el Ple i anant "contra la sobirania popular"
El líder de la CUP, Carles Riera
El líder de la CUP, Carles Riera | Jordi Borràs

El líder de la CUP, Carles Riera, ha afirmat aquest dimecres que per aconseguir arribar a un acord per a la investidura “el nom no és en absoluta cap problema”. En declaracions a RAC1, Riera ha matisat, però, que “si ens posen davant un candidat que està molt lligat orgànicament al PDeCAT no ens faciliten les coses”. En tot cas, ha insistit que pels cupaires “el nom ni ha estat ni serà un impediment insalvable, en absolut”. Riera ha rebutjat opinar sobre una possible candidatura de Jordi Turull: “La veritat és que no vull posicionar-me sobre el nom de ningú perquè trairia el que ha estat el debat real i el posicionament de la CUP. No hem entrat a debatre noms sinó programes, fulls de ruta i agenda d’accions de Govern”.


 

Riera ha manifestat que el de Turull o qualsevol altre “pot ser un bon nom si és per dur a terme un full de ruta republicà”, però, “no serà un bon nom si és per dur a terme un full de ruta autonomista”. Riera ha afegit que la CUP vol que la investidura “obeeixi a la sobirania del 21 de desembre i no al mandat del Constitucional o del Suprem, al revés de com hem fet fins ara”, tenint en compte que el primer candidat era Carles Puigdemont. “El dia 30 els quatre diputats de la CUP al Parlament estàvem en disposició de votar Puigdemont, perquè després diguin que sempre posem pals a les rodes”, ha subratllat.


 

“En obediència al Constitucional, el president del Parlament —d’ERC— va dir que la investidura no era possible. Segona opció, Jordi Sánchez, el Suprem decideix novament que no pot ser, i el Parlament enlloc de mantenir-se, recula”. Riera ha volgut palesar així que “en dues ocasions hem anat en contra de la sobirania popular”. “Cada vegada que es renuncia a la sobirania del Parlament desconfiem més de la voluntat republicana del Govern que acabi sortint”, ha precisat.

El líder cupaire ha dit que “aconseguir la independència i fer una República comporta repressió i té riscos, aquí i en qualsevol lloc del món, això és obvi”. “Sabem que això inevitablement implica assumir repressió i riscos —ha reiterat—. Estem disposats a assumir qualsevol responsabilitat i risc si es tracta d’això. No girem l’esquena a aquest risc”.


 

Riera ha recordat que “la repressió és inevitable en el context d’una lluita que pretén un canvi fonamental en l’statu quo, això ho hem d’assumir, nosaltres no tenim por a assumir les conseqüències i anem de cara”. El cupaire ha dit que seria fonamental per arribar a un acord que es faci un procés constituent amb un calendari i que sigui de caràcter vinculant. “Amb una iniciativa de les institucions per donar-li un caràcter formal i ferm, faríem un gran pas endavant”.

 

Riera considera que l’acord ha d’establir “polítiques republicanes” per “tirar endavant lleis i decrets del Govern que garanteixin que aquest projecte republicà realment implica un canvi de model social, econòmic i democràtic que generi indiscutiblement un país millor”.
Comentaris
com ho farem !! com !!
qui sigui !! pero..... La CUP, ERC, JxCAT , qui sigui !! algu ens pot explicar d'on treurem els diners per constituir un Estat i una Republica !! d'on treurem els diners !!!!!
dons...
VASCOS TREMOLEU !! que nossaltres marxem !!
RFS
Sr. Carles Riera : un cop siguem independents el tema del CUPO VASCO com quedará ?? els Catalans seguirem contribuint-hi ?? o farem caixa i faixa !! ja am comentara, gracies .
Visca !!
La CUP ens portara a la llibertat !!
Mark S
Ja ha dimitit Lluus Salvadó ????
FRAN BCN
Sou una tropa de fanatics i absurds, no aporteu res, només tocar els c.... .
pere de manlleu
Tinc una proposta: Perquè no es presenta com a candidat a la presidència de la Generalitat al sr. Riera? Sé que pot semblar una bogeria però si hi dediquem 5 minuts potser no u sembla tant.
flama
la cup va donar el vist i plau a Puidemont, si algu ha fallat es en Torrent, que fa el ridicul un dia si i un altre tambe. La unica sortida honorable en aquest moment seria nomener Riera presidenciable,
Xe a Vidal Sasoon
poseu-li un barret mexica que no Surt afavorit a les fotos
JordiP
Un candidat que tingui els ulls de color marró tampoc facilita les coses per a la CUP. Voleu més paper de fumar per agafar-vos-la? Coi, tireu endavant amb el candidat que han triat els 70 ERC+PDCat i ja arrossegareu el govern al Parlament, co.ny! No dieu que voleu la República? I, com penseu aconseguir-la? Babaus!

envia el comentari