El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ridao demana a Saura que no “s’arrossegui davant el Ministeri de Justícia”
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, s’ha sumat a les darreres crítiques d’Esquerra a la visita del conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, al Ministeri de Justícia per demanar la nul•litat del judici al president de la Generalitat, Lluís Companys. És una “vergonya haver-se d’arrossegar davant les portes del Ministeri de Justícia” per un “certificat” que repari la memòria del president Companys, ha sentenciat Ridao. El secretari general d’ERC se suma així als seus companys Joan Tardà i Josep Lluís Carod-Rovira qui, els darrers dies, havien criticat la visita a Madrid del conseller d’Interior acompanyat de la neta del president català executat.

“Exigim a Saura que faci el favor d’instar l’anul•lació del sumari directament davant de la justícia espanyola” que és qui té la “màxima legitimitat” ha remarcat Ridao. “És el Govern de la Generalitat, i no la néta de Companys” qui ho ha de fer. En aquest sentit, Ridao ha recordat que ERC va votar “en contra” de la Llei de la memòria històrica. Una norma que ICV-EUiA sí va aprovar i que ara Saura considera que cal seguir els seus passos per demanar la nul·litat del judici.

Malgrat tot, el secretari general d’ERC creu que aquest procés servirà per fer la “prova del cotó” a la Llei de la memòria històrica i veure si aprovar-la “va ser correcte”. “Veurem si això ens condueix a alguna banda o no” ha afegit.

Valoració final dels congressos

Ridao ha comparegut davant dels mitjans per valorar els darrers congressos regionals que han posat punt i final al debat intern d’ERC. Després de mostrar-se satisfet pel “debat serè i responsable” arran del qual han sorgit les noves executives regionals ha subratllat que “comença una nova etapa en la que s’ha de recuperar l’adn d’ERC”. “No podem gastar forces només de portes endins” ha assegurat el secretari d’Esquerra, “l’important és guanyar eleccions i no congressos”.

Per acabar, Ridao ha volgut subratllar que ERC no coneix el “pla b” de Montilla en cas que el Tribunal Constitucional retalli l’Estatut en matèria de finançament. Segons el secretari d’Esquerra, el partit apostarà per la “proposta pròpia”, que passa per “buscar unitat política, mobilitzar la societat i demanar l’opinió de la gent” en cas que hi hagi una sentència a la baixa de l’Estatut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa